FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ispravak vijesti: NBA - Utah u finalu Zapada

ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest - Utah u finalu Zapada.
ZAGREB, 16. svibnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u vijest - Utah u finalu Zapada.

ISPRAVNA vijest glasi:

NEW YORK - Košarkaši Utah Jazza prva su momčad koja je ove sezone izborila konferencijsko finale NBA lige. Utah je u petom susretu polufinala Zapada pobijedila Golden State Warriorse 100:87 i ukupnim rezultatom 4:1 osigurala nastavak natjecanja.

Warriorsi su bolje otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine imali su tri koša prednosti (32:29), no preostale tri dionice protekle su u boljoj igri "Jazzera". Najefikasniji u pobjedi Utaha bili su Andrej Kirilenko (21 koš i 15 skokova), Carlos Boozer (21 koš, 14 skokova) i Derek Fisher (20). Hrvatski reprezentativac Gordan Giriček odigrao je 17 minuta i postigao je šest koševa, šut 3-9, 0-1 trice, uz dvije izgubljene lopte. U redovima gostiju najbolji su bili Baron Davis (21 koš i 8 asistencija) i Stephen Jackson (16). "Plasman u finale predstavlja veliki uspjeh ove momčadi. Samo su najhrabriji vjerovali u nas," kazao je trener Utaha, Jerry Sloan.

Veliku priliku za ulazak u finale, ali Istočne konferencije imao je Detroit, međutim Chicago je gostujućim trijumfom 108:92 u Palace of Auburn Hills pokvario već pripremljeno slavlje Pistonsa. Detroit je tako propustio već drugu meč loptu za ulazak u konferencijsko finale. Nakon pet susreta Detroit vodi 3:2, a šesta utakmica na rasporedu je u četvrtak u Chicagu. Gosti su imali kontrolu rezultata tijekom cijelog susreta. Nakon prve četvrtine Bullsi su imali +6, a na poluvremenu se prednost popela na osam koševa. Momčad Scotta Skilesa je u prvom poluvremenu šutirala nevjerojatnih 72.2% iz igre. Presudnom se pokazala treća četvrtina koju su gosti dobili rezultatom 33:20 te su imali +21 nakon 36 minuta.

"Svi su nas otpisali nakon prva tri poraza. No, mi se nismo željeli oprostiti od doigravanja bez prave borbe," kazao je Ben Gordon koji je postigao 28 koševa. Odlično su igrali i Luol Deng (20 koševa, 7 skokova) i Kirk Hinrich (17 koševa, 13 asistencija, 5 skokova), te P.J. Browna (15 koševa, 8 skokova). Domaćine su predvodili Chauncey Billups (17 koševa i šest asistencija), Richard Hamilton (16 koševa, 6 skokova, 5 asistencija) i Rasheed Wallace (15 koševa, 5 skokova).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙