FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naftna kompanija Urals Energy pod istragom ruske agencije za zaštitu okoliša

MOSKVA, 15. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - Ruska državna agencija za okoliš u utorak je najavila inspekcije nad dijelovima operacija naftne kompanije Urals Energy, srezavši time cijenu njezinih dionica za više od 10 posto.
MOSKVA, 15. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - Ruska državna agencija za okoliš u utorak je najavila inspekcije nad dijelovima operacija naftne kompanije Urals Energy, srezavši time cijenu njezinih dionica za više od 10 posto.

U svojem priopćenju, agencija za zaštitu okoliša RosPrirodNadzor ističe kako je odluku o pokretanju istrage nad operacijama tvrtke Urals Energy donijela nakon optužbi organizacija za zaštitu okoliša da ta kompanija odbacuje naftne proizvode u Barentsovo more, izazivajući naftni izljev.

Tu tvrtku ekolozi optužuju i za uništavanje šuma u regiji Irkutsk a RosPrirodNadzor, kako je priopćio, također raspolaže informacijama o kršenju zakona o zaštiti okoliša u okolici otoka Kolguyeva u arktičkoj regiji Nenets.

Oleg Mitvol, zamjenik čelnika RosPrirodNadzora, u priopćenju ističe kako je ta agencija prvotno planirala krajem 2007. provjeriti licencu Urals Energyija, kao i njegovo poštivanje zakona o zaštiti okoliša. "Sada imamo temelje za ranije provođenje te istrage. Potvrde li se informacije o ispuštanju nafte u Barentsovom moru, ta će kompanija biti suočena s najstrožim kaznama", kazao je on.

Mitvol je prošle godine proveo kampanju protiv projekta kompanije Royal Dutch Shell nedaleko ruskog pacifičkog otoka Sakhalin. Njegova je kampanja trajala sve dok ruski plinski monopolist Gazprom nije postigao sporazum o kupnji polovine toga projekta.

Na Rusiju usmjeren Urals Energy svoje je dionice u ponudu na mladom AIM tržištu londonske burze plasirao u kolovozu 2005. Od tada je kupio niz naftnih polja, među kojima se najviše ističe u svibnju prošle godine kupljeno polje Dulisma u istočnom Sibiru, koje je udvostručilo dokazanu i procijenjenu veličinu rezervi te kompanije.

Urals Energy najavio je snažnije okretanje većim akvizicijama, te predviđa rast svoje proizvodnje na 50.000 barela dnevno do 2011. Izvršni direktor te kompanije Leonid Dyachenko bivši je zet pokojnog ruskog predsjednika Borisa Jeljcina. Nakon vijesti o istrazi vrijednost dionica Urals Energy oslabila je 14 posto, na 345 penija, iako se kasnije ponovno oporavila na gubitak od 12 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙