FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NBA - Cavsi korak do finala, Sunsi izjednačili

NEW YORK, 15. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - U četvrtom susretu polufinala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige Phoenix Sunsi su na gostovanju pobijedili San Antonio Spurse 104:98 i u seriji na četiri pobjede izjednačili rezultat na 2:2.
NEW YORK, 15. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - U četvrtom susretu polufinala doigravanja Zapadne konferencije NBA lige Phoenix Sunsi su na gostovanju pobijedili San Antonio Spurse 104:98 i u seriji na četiri pobjede izjednačili rezultat na 2:2.

Sunsi su tako uzvratili Spursima za domaći poraz u prvoj utakmici i sada obje momčadi imaju pobjedu i poraz pred svojim navijačima. Nakon tri poprilično izjednačene četvrtine pobjednik je razriješen u zadnjoj dionici koju su gosti dobili 32:18. Phoenix je sjajno odigrao posljednje minute i minus od pet koševa preokrenuo je serijom 12:1 u pobjedu.

"Odigrali smo sjajnu završnicu. Pokazali smo hrabrost i pobjednički karakter u ključnim trenucima," kazao je Steve Nash koji je upisao 24 koša i 15 asistencija, ali i čak 8 izgubljenih lopti. U završnici utakmice došlo je i do manjeg incidenta nakon što je Robert Horry oštrim prekršajem zaustavio Nasha. Horry je isključen, dok je Raja Bell iz Phoenixa dobio tehničku. Korak do kazne bio je i Nash koji se hrabro postavio na višeg i jačeg Horrya.

"Naviknut sam na udarce, no Horry je zaista pretjerao," kazao je Kanađanin. Prvi strijelac Sunsa bio je Amare Stoudemire sa 26 koševa, dok su još četvorica igrača upisala dvoznamenkasti broj koševa. Domaćine su predvodili Tony Parker (23), Tim Duncan (21 koš i 11 skokova). Peta utakmica na rasporedu je u srijedu u Phoenixu.

Gostujuću pobjedu upisali su i Cleveland Cavaliersi koji su u Continental Airlines Areni porazili New Jersey Nets 87:85 i u polufinalu Istočne konferencije poveli 3:1. Gosti su slomili Netse sjajnom obranom, posebice u završnici utakmice kada New Jersey nije postigao koš više od sedam minuta. Prvi strijelac Cavsa bio je LeBron James (30 koševa, 9 skokova, 7 asistencija), Larry Hughes je dodao 19, a Zidrunas Ilgauskas 13 koševa. Netse su predvodili Vince Carter (25) i Mikki Moore (25), dok je Jason Kidd ubacio tek 5 koševa, uz šut 2-13, ali upisao čak 17 skokova i 7 asistencija. Peta utakmica na rasporedu je u srijedu u Clevelandu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙