FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 15. svibnja

ZAGREB, 14. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za utorak, 15. svibnja.
ZAGREB, 14. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje u svijetu za utorak, 15. svibnja.

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom najveće ovogodišnje NATO-ove civilne vježbe zaštite i spašavanja pod nazivom IDASSA 2007. Program vježbe predstavit će pomoćnik ministrice vanjskih poslova Pjer Šimunović i direktor vježbe i zamjenik ravnatelja Državne uprave za zaštitu i spašavanje Damir Trut. (konferencijska dvorana Državne uprave za zaštitu i spašavanje, Nehajska 5, 11 sati)

ZAGREB - Javno predstavljanje UNHCR-ovog istraživanja "Održivost manjinskog povratka u Hrvatskoj". Prije predstavljanja istraživanja, nazočnima će se obratiti predsjednik Stipe Mesić. (Starogradska vijećnica, ulica Sv. ćirila i Metoda 5, 8.45 sati)

BEOGRAD - Zadnji rok u Srbiji za formiranje vlade, u protivnom se raspisuju izbori. Srbijanska vlada, naime, po zakonu mora biti formirana do 15. svibnja, jer je prošlo skoro četiri mjeseca od izbora. Predviđeno je da se u 18 sati zastupnicima Skupštine obrati mandator nove vlade, dosadašnji premijer Vojislav Koštunica koji će, nakon dogovora njegove Demokratske stranke Srbije (DSS), Demokratske stranke (DS) predsjednika Borisa Tadića i stranke G17 Plus, i dalje biti na čelu vlade ali bez radikala.

MOSKVA - Američka državna tajnica Condoleezza Rice sastaje se s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom s kojim će, između ostalog, razgovarati o raketnom štitu u Europi te nezavisnosti Kosova.

BAGDAD - Ističe rok za formiranje odbora s 31 članom u cilju reformiranja iračkog ustava koji uključuje šijite, sunite i etničke Kurde.

DEŽURNI U VPR-u:

_________________

Noć: Bernard Ćavar

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Duška Gerić-Koren, Slavoljub Leko

Večer: Srđan Baković

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙