FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 14. svibnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 14. svibnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

BRIJUNI - Više od 240 sudionika iz Hrvatske i inozemstva okupilo se na 8. hrvatskoj konferenciji o kvaliteti pod nazivom "Kvaliteta kao društvena stvarnost", koja je danas počela s radom na Brijunima. Trodnevni skup otvorio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić koji je istaknuo kako upravo kvalitetu gospodarstva kao i društva općenito kroz načela održivog razvitka smatra ključnim za razvoj Hrvatske. "Nekada se pojam kvalitete vezao tek uz proizvod ili uslugu, kada su proizvođači temeljem razine kvalitete svoga proizvoda i usluge uspješno osiguravali sebi zaradu, a kupcu zadovoljstvo. Danas kada govorimo o kvaliteti, ne mislimo isključivo na poslovanje poduzeća nego na kvalitetu zdravstva ili školstva, odnosno na sveobuhvatnu kvalitetu gospodarstva i društva u cjelini", kazao je predsjednik Mesić, dodavši da je danas kvaliteta postala društvena znanost ili filozofija.

ZAGREB - Izaslanstvo HDZ-a na čelu s predsjednikom Ivom Sanaderom položilo je danas vijenac i zapalilo svijeću na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana na Mirogoju u povodu 85. obljetnice njegova rođenja. Sanader je tom prigodom novinarima rekao da je Franjo Tuđman bio čovjek koji je osmislio projekt hrvatske samostalnosti što se može potkrijepiti povijesnim činjenicama. Na temelju demokratske volje birača on je i dobio mandat da to učini, dodao je Sanader. On je u najodlučnijim trenutcima bio na čelu pokreta za samostalnost Hrvatske te je to i ostvario, istaknuo je Sanader.

ZAGREB - SDP je objavio danas kandidate za predsjednika te stranke, a uz šestero već poznatih, novo ime je Mate Arlović. Svoje kandidature dosad su javno objavili i prihvatili Željka Antunović, Zoran Milanović i Tonino Picula, dok se Zlatko Komadina, Milan Bandić, Zvonimir Mršić i Mato Arlović najkasnije do sjednice Glavnog odbora, 19. svibnja, trebaju izjasniti prihvaćaju li kandidature iza kojih stoje pojedini gradski i općinski stranački odbori. Do Glavnog odbora SDP-a moguće je da još nekog kandidata predloži najveći stranački gradski odbor, onaj zagrebački koji će sjednicu održati 17. svibnja, rekao je danas novinarima tajnik SDP-a Igor Dragovan. Kandidati za predsjednika SDP-a službeno će biti predloženi na sjednici Glavnog odbora te stranke.

ZAGREB - U povodu Međunarodnog dana obitelji - 15. svibnja, kojemu je ove godine tema "Obitelj i osobe s invaliditetom", hrvatski ured UNDP-a, svjetske mreže UN-a za razvoj, upozorava na potrebu smanjivanja ovisnosti o skrbi koja se pruža u ustanovama te razvoj novih oblika pružanja skrbi u zajednici i obiteljskom okruženju. Prema UNDP-ovu izvješću, Hrvatska se još uvijek previše oslanja na institucionalizaciju pojedinih skupina, među ostalim, djece s invaliditetom i odraslih s intelektualnim i fizičkim teškoćama, što pojačava izoliranost od obitelji i mreže socijalne skrbi te povećava ovisnost o drugima, stoji u priopćenju hrvatskog ureda. U Hrvatskoj je 9,68 posto osoba s invaliditetom, odnosno skoro 430 tisuća osoba - 42,74 posto žena i 57,26 posto muškaraca.

ZAGREB - Ministarstvo kulture predstavit će hrvatska filmska dostignuća od 16. do 26. svibnja na Međunarodnom filmskom sajmu u Cannesu, izvijestilo je Ministarstvo. Od 22. do 24. svibnja screeninge će imati četiri hrvatska filma - Duh u močvari - dugometražni film za djecu redatelja Branka Ištvančića, Pravo čudo - ljubavna priča s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi redatelja Lukasa Nole, Armin - hrvatsko-bosansko-njemačka koprodukcija, koji je premijeru imao na Međunarodnom filmskom sajmu u Berlinu, redatelja Ognjena Sviličića, te Trešeta, film s mediteranskim ozračjem redatelja Dražena Žarkovića i Pave Marinkovića. Kratkometražni eksperimentalni film Putovanje, mladog hrvatskog apsolventa režije Antonia Gabelića ušao u službenu selekciju programa Semaine de la Critique te će biti prikazan 23. svibnja.

ZAGREB - Zaklada Ana Rukavina, osnovana u spomen na preminulu novinarku Anu Rukavinu Erceg, od danas ima svoju web stranicu, priopćila je ta zaklada. Na adresi www.zaklada-ana-rukavina.hr svi zainteresirani građani moći će pronaći niz informacija o darivanju koštane srži i matičnih stanica, akcijama Zaklade, Banci krvi iz pupkovine, te o načinu na koji se može pridonijeti radu Zaklade. "Do sada su se građani o radu Zaklade i njezinim akcijama mogli informirati na internet stranici Hrvatske udruge leukemija i limfomi, te na blogu 'Želim život' koji je pokrenula moja Ana. Iznimno smo sretni što imamo svoju web stranicu jer je to zasigurno korak naprijed u informiranju šire javnosti kako se možemo boriti protiv zloćudnih hematoloških bolesti", izjavila je Marija Rukavina, Anina majka i upraviteljica Zaklade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙