FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 14. svibnja

ZAGREB, 13. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 14. svibnja.
ZAGREB, 13. svibnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 14. svibnja.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova EU-a. Osim o pripremama za summit EU-a i Rusije 18. svibnja u Samari, ministri će razgovarati o situaciji u Iranu, Iraku, crnomorskoj regiji, bliskoistočnom mirovnom procesu i zapadnom Balkanu. Ministrima vanjskih poslova pridružit će se i ministri obrane EU-a s kojima će, među ostalim, razgovarati o budućoj europskoj misiji na Kosovu. Na marginama sastanka predviđen je sastanak Trojke EU-a s ministrima obrane zemalja kandidata (Hrvatska, Turska, Makedonija) te članica NATO-a Norveške i Islanda. Hrvatsku će na tom sastanku predstavljati ministar obrane Berislav Rončević.

MOSKVA - Američka državna tajnica Condoleezza Rice u posjetu Rusiji (i 15. svibnja). Glavne teme razgovora koje će voditi s ruskim dužnosnicima uključuju pitanje statusa Kosova, američkog proturaketnog štita u Češkoj i Poljskoj i širenje NATO-a.

JERIHON - Mogući susret izraelskog premijera Ehuda Olmerta i palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa koji bi trebali nastaviti razgovore pod pokroviteljstvom SAD-a odgođene političkom krizom izraelske vlade.

FILIPINI - Parlamentarni i lokalni izbori. Oko 45 milijuna stanovnika s pravom glasa birat će cijeli saziv donjeg i pola saziva gornjeg doma filipinskog Kongresa.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Slavoljub Leko

Poslijepodne: Sonja Djerasimović

Navečer: Duška Gerić Koren

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙