FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chelsea Clinton sama odlučuje o svojoj ulozi u majčinoj predizbornoj kampanji

NEW YORK , 13. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - Prvi dojam nekad utječe na stvaranje trajnog mišljenja o imageu određene osobe, a tako je, tvrde promatrači i sa Chelsea Clinton.
NEW YORK , 13. svibnja 2007. (Hina/Reuters) - Prvi dojam nekad utječe na stvaranje trajnog mišljenja o imageu određene osobe, a tako je, tvrde promatrači i sa Chelsea Clinton.

Mnogi kćerku Billa i Hillary Clinton još pamte kao dvanaestgodišnju djevojčicu kovrčave kose, sramežljiva osmijeha s protezom za zube. Poslije Amy Carter to je "prvo predsjedničko dijete" koje je svoje tinejdžerske godine provelo u Bijeloj kući.

No, Chelsea Clinton danas je 27-godišnja mlada žena koja radi u financijskom sektoru u New Yorku. S obzirom na kandidaturu za predsjednicu države njezine majke Hillary na predstojećim izborima 2008., Amerikanci bi Chelsea mogli uskoro ponovno vidjeti u Bijeloj kući, no ovaj put u sasvim drukčijoj ulozi.

Oni koji je poznaju kažu kako će sama odlučiti kakvu će ulogu odigrati u majčinoj kampanji.

"Ona više nije dijete koje živi u Bijeloj kući već zrela mlada žena koja će se sama znati nositi s određenom situacijom kad se u njoj zatekne", rekla je Lisa Caputo, glasnogovornica Hillary Clinton za vrijeme prvog predsjedničkog mandata njezina supruga Billa u Bijeloj kući.

Promatrači smatraju kako bi uloge potencijalne predsjedničke 'djece' ovaj put mogle biti nešto drukčije nego ranije. Među djecom demokrata je 25-godišnja Cate, kćerka Johna Edwardsa, studentica prava na Harvardu koja se namjerava angažirati u predizbornoj kampanji svojeg oca, zatim dvije djevojčice Baracka Obame u dobi od osam i pet godina koje su se već pojavile u očevoj kampanji.

U nedavnom članku objavljenom u časopisu Newsweek o potencijalnoj "prvoj djeci" u Bijeloj kući, autor članka, među ostalima je spomenuo kćerku-izgrednicu bivšeg predsjednika Ronalda Reagana, a za Chelsea je imao samo riječi hvale.

"Čini se da ona dobro shvaća pozitivne strane ostanka po strani u pravome trenutku, a ako Hillary bude izabrana, Chelsea će postati prva "Prva kćerka" koja će morati proći kroz sve još jedanput i mislim da će u tome biti odlična", napisao je novinar Newsweeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙