FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na ljeto na obali više stranih policajaca, ali ne na odmoru

ZAGREB, 11. svibnja 2007. (Hina) - Mađarski policajci u odorama lani su tijekom turističke sezone bili novost na hrvatskoj obali, no ovog ljeta domaćim snagama reda u komunikaciji sa stranim turistima pomagati će i policajci u odorama iz još pet zemalja.
ZAGREB, 11. svibnja 2007. (Hina) - Mađarski policajci u odorama lani su tijekom turističke sezone bili novost na hrvatskoj obali, no ovog ljeta domaćim snagama reda u komunikaciji sa stranim turistima pomagati će i policajci u odorama iz još pet zemalja.

Uz mađarske policajce, koji su lani tijekom sezone prvi u službi boravili na hrvatskoj obali, svoje policajce imati će i gosti iz Bavarske, Francuske, Češke, Austrije i Slovačke, rečeno je danas novinarima u Ravnateljstvu policije.

Iz svake zemlje doći će po četvero policajaca koji će u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom biti raspoređeni na mjesta gdje prevladavaju turisti iz njihove zemlje.

Iako će biti u matičnim odorama, strani policajci neće biti naoružani niti će imati ovlasti za postupanje.

Osim zajedničkih ophodnji s hrvatskim kontakt policajcima, strani policajci će se ove godine povremeno pridružiti prometnoj policiji i mobilnoj jedinici na cestama i autocestama, rekao je ravnatelj policije Marijan Benko.

Memorandum o suradnji bit će potpisan u Cavtatu, gdje će se 17. i 19. svibnja ravnateljima policija susjednih država i zemalja iz kojih dolazi velik broj turista u Hrvatsku predstaviti mjere hrvatske policije za ovu turističku sezonu.

Zasad se očekuje dolazak predstavnika policija iz Austrije, Francuske, Italije, Slovačke, Mađarske, Rumunjske, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske (BiH), Bosne i Hercegovine te Španjolske, a moguć je dolazak predstavnika iz Rusije i Srbije.

Akcija "Turs" kojom se tijekom turističke sezone želi podići razinu sigurnosti na kopnu i moru te osigurati siguran dolazak i boravak stranih gostiju u Hrvatskoj provodi se od 2004.

"Naša zadaća je da se brinemo za njih i o njihovoj imovini, da bi se nakon ljetovanja živi i zdravi vratili u svoje zemlje", rekao je Benko.

U policiji se nadaju da će i ovogodišnja turistička sezona proteći bez značajnijih incidenata.

Kažu da je nažalost prometne nesreće teško spriječiti. Lani su stranci sudjelovali u 9.666 od ukupno 48.617 prometnih nesreća. Poginulo je 47 stranih državljana, 216 ih je teže, a 1043 lakše ozlijeđeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙