FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Prijatelji životinja" pozdravili odluku Vodnjana da zabrani gradnju dupinarija

VODNJAN,11. svibnja 2007.(Hina) - Udruga "Prijatelji životinja" pozdravila je danas odluku Grada Vodnjana da se u sklopu budućeg vodenog parka ne gradi i dupinarij.
VODNJAN,11. svibnja 2007.(Hina) - Udruga "Prijatelji životinja" pozdravila je danas odluku Grada Vodnjana da se u sklopu budućeg vodenog parka ne gradi i dupinarij.

Po toj odluci u Urbanistički plan uređenja poslovne zone Tison unijet će se zabrana otvaranja dupinarija u sklopu budućeg vodenog parka tvrtke "Aqua adora" mađarskih investitora.

Udruga "Prijatelji životinja" još je prije više od dva mjeseca pokrenula kampanju protiv izgradnje dupinarija zbog "korištenja divljih životinja u cirkuskim i drugim predstavama", a jučerašnju odluku Grada Vodnjana ocjenjuje etički ispravnom.

"Odlukom grada Vodnjana da ne zatoči dupine u svrhu zabave i profita te negativnim mišljenjem Ministarstva kulture i Uprave za zaštitu prirode o mogućem uvozu dupina iz Kube za potrebe dupinarija u sklopu aqua parka u Vodnjanu, Hrvatska je na pravom putu da zakonski u potpunosti zabrani zatočavanje dupina", navodi se u današnjem priopćenju za javnost udruge "Prijatelji životinja". Napominje se i da Uprava za zaštitu prirode Ministarstva kulture namjerava, u skladu s postojećom zakonskom regulativom, propisati zabranu držanja svih vrsta dupina u zatočeništvu.

Hrvatska koja već rezervatom štiti prirodno stanište dupina kod Malog Lošinja, i zabranom zatočavanja gradi imidž zemlje prijatelja dupina u godini koju su Ujedinjeni narodi proglasili "godinom dupina", kaže se u priopćenju.

Tvrtka "Aqua Adora" na području poslovne zone Tison u Vodnjanu gradit će vodeni park na gotovo osam hektara unutar kojega je planirala izgraditi bazene s dupinima za terapeutsko plivanje namijenjeno prvenstveno osobama s posebnim potrebama. Zbog toga je udruga "Prijatelji životinja" pokrenula kampanju za izbacivanje dupinarija iz planova investitora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙