FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 10. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:
ZAGREB, 10. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB - Hrvatska Vlada pokrenula je jučer besplatni info telefon Halo EU - 0800 622 622 - na koji će građani moći dobiti sve informacije o EU, pregovorima Hrvatske s EU, budućem hrvatskom članstvu u EU, itd. Do sada smo imali čitav niz kanala za informacije o europskim integracijama, ipak, istraživanja su pokazala da postoji dodatni interes i zanimanje građana za ta pitanja, objasnio je premijer Ivo Sanader inaugurirajući Halo EU jučer na Dan Europe. Pripremljen je i poseban priručnik s oko 500 najčešćih pitanja i odgovora oko europskih integracija. Premijer je najavio da će uskoro biti gotova i građanima predstavljena studija o koristima i eventualnim štetama od članstva u EU. Ponovio je kako nema ni jedne države koja je ušla u EU, a da želi iz nje izići, kao i da nema ni jedne zemlje u kojoj građani ne žive bolje nakon ulaska u EU. Nema razloga da Hrvatska ne ponovi ta iskustva i da to ne bude i slučaj s Hrvatskom", poručio je Sanader.

ZAGREB - Dvosveščani leksikon "Croatica" - svojevrstna enciklopedija hrvatskoga identiteta izrazito autorskoga tipa koji urednički potpisuje profesor na Filozofskom fakultetu zagrebačkoga Sveučilišta Neven Budak - predstavljen sinoć u Muzeju Mimari svjedoči o hrvatskom udjelu u svjetskoj baštini. Ta dvoknjižna edicija na 1004 stranice sadrži 180 kronološki poredanih natuknica koje je esejistički obradilo 68 znanstvenika i 30 suradnika, donosi i 600 fotografija, a objavio ju je zagrebački nakladnik Profil International.

ZAGREB - Knjiga Ivana Strižića "Bitka za Slunj - Obrana i oslobađanje grada Slunja i općina Rakovice, Cetingrada, Saborsko i Plitvička jezera od velikosrpske agresije i okupacije 1991.-1995." predstavljena je jučer u Zagrebu. Uz obilje arhivske građe autor piše o općini Slunj pod komunističkom vlašću, srpskim pripremama za agresiju, razdoblju između pojave terorizma i početka agresije te progonstvu i oslobođenju slunjsko-plitvičkoga kraja.

ZAGREB - Game-talk show "Piramida" dobio je "Zlatnu ružu 2007.", jednu od najuglednijih svjetskih televizijskih nagrada, na svečanosti u Luzernu, a na svečanoj dodjeli, nagrada je uručena Dubravku Merliću, autoru koncepta i direktoru nezavisne producentske kuće Castor Multimedia, priopćeno je sinoć iz te producentske kuće. "Piramida" je nagradu dobila u kategoriji Show, u jakoj međunarodnoj konkurenciji gdje je, u finalu, bilo nominirano devet emisija iz šest zemalja. Zahvaljujući na priznanju Merlić je naglasio da se "Piramida" u Hrvatskoj proizvodi u koprodukciji Hrvatske televizije i njegove tvrtke te da je pravi hit u regiji jer se uspješno emitira u šest država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙