FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 9. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:
ZAGREB, 9. svibnja 2007.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati:

ZAGREB

Javna ponuda dionica (IPO) HT-a provest će se krajem rujna, početkom listopada ove godine, najavio je potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec jučer nakon sastanka Povjerenstva za privatizaciju HT-a. Taj će se prijedlog uputiti Vladi koja je nadležna za određivanje početka javne ponude dionica HT-a, kazao je Polančec novinarima nakon sastanka kojem su, uz predstavnike Vlade, bili nazočni i predstavnici HT-a i Deutche Telekoma. Prijedlog o javnoj ponudi dionica HT-a u rujnu odnosno listopadu iznijeli su savjetnici i Vlade i Deutche Telekoma, objašnjavajući to i stanjem na tržištu kapitala. Tržište je puno življe nakon ljetne stanke, nema puno najavljenih javnih ponuda ni u Londonu niti na Zagrebačkoj burzi u to vrijeme, objašnjava i Polančec. Potpredsjednik Vlade nije želio izlaziti s detaljima o javnoj ponudi napominjući tek da će projekt izgledati vrlo slično kao i za javnu ponudu dionica Ine. Polančec je potvrdio da se na sastanku raspravljalo i o povlačenju izvanredne dobiti HT-a za 2006., ne želeći pritom izlaziti s detaljima. Rekao je da se razgovaralo i o pitanju distributivno telekomunikacijskih kanala (DTK infrastrukture).

ZAGREB

Dječji sabor znanja (DSZ), koji čine dječji predstavnici iz 21 županije, danas počinje akciju pod nazivom "Borba protiv neznanja u medijima", priopćio je Dječji sabor. Riječ je o akciji kojom, kako navode, žele utjecati da odrasli, odgovorni za proizvodnju medijskih sadržaja, spriječe nastanak lošeg i štetnog programa za djecu te da kreiraju kvalitetan i koristan dječji program. Mali župani i županice će prikupljati potpise potpore u svojim županijama, u školama i drugdje, a pokrenuli su i peticiju na svojoj internetskoj stranici www.saborznanja.org.

ZAGREB

Retrospektivna izložba Lea Juneka na kojoj je prikazan slikarski opus dug 70 godina i umjetnički put toga hrvatskog slikara koji je karijeru ostvario u Francuskoj, otvorena je sinoć u zagrebačkoj galeriji Klovićevi dvori. Autorica izložbe je Biserka Rauter Plančić, a otvorio ju je ministar kulture Božo Biškupić. Među brojnim uzvanicima bili su predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suprugom, te Junekova djeca, koja čuvaju najveći broj njegovih djela. Biserka Rauter Plančić je rekla da je ovu retrospektivu pripremala desetak godina. Izloženo je 160 umjetnikovih skica, crteža, akvarela, ulja, nastalih od 1922. do 1993., te bilješki i arhivske građe. Osamdesetak djela posuđeno je od Junekovih nasljednika, a ostala su vlasništvo hrvatskih muzeja i galerija te nekoliko privatnih zbirki. Otvarajući izložbu, ministar kulture Božo Biškupić je rekao kako je jedinstvena i prava poslastica ove generacije da može vidjeti na jednome mjestu ponajbolja Junekova djela. Izložba će biti otvorena do 1. srpnja.

SPLIT

U Splitu je sinoć u Staroj gradskoj vijećnici na Pjaci otvorena izložba akademskog slikara Zlatana Vrkljana pod nazivom "Slike" koju je postavio Muzej za umjetnost i obrt iz Zagreba. Ovom izložbom započinje suradnja zagrebačkog Muzeja za umjetnost i obrt i Poglavarstva grada Splita, rekla je članica Poglavarstva zadužena za kulturu Tamara Visković otvarajući izložbu, u nazočnosti gradonačelnika Zvonimira Puljića, župana Ante Sanadera i brojnih kulturnih i javnih djelatnika grada, te samoga autora Zlatana Vrkljana. Ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt Miroslav Gašparović je rekao da je Zlatan Vrkljan jedna od najautentičnijih pojava u hrvatskom slikarstvu kraja 20. i početka 21. stoljeća. U Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu izložba Vrkljanovih slika bila je otvorena krajem prošle godine.

BJELOVAR

Peti BOK FEST - Bjelovarski odjeci kazališta, zatvoren je kasno sinoć predstavom "Na dnu" prema djelu Maksima Gorkog u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta iz Beograda i režiji Paola Magellija. U tri tjedna, koliko je BOK FEST trajao, publika je mogla vidjeti gotovo 30 kazališnih predstava, među kojima i iz susjednih BiH i Srbije. U sklopu BOK Festa odigrano je i 12 dječjih kazališnih predstava. Održan je i humanitarni rukometni BOK turnir, na kojemu su rukomet igrali glumci, ekipa Sabora, veterani bivšeg bjelovarskog Partizana, a novac od ulaznica darovan je ženama oboljelima od karcinoma dojke. Umjetnički direktor BOK FESTA je glumac Goran Navojec, pokrovitelji su Ministarstvo kulture i Grad Bjelovar.

VINKOVCI

U okviru obilježavanja 90. obljetnice kazališnog života u Vinkovcima, u Gradskom kazalištu "Joza Ivakić" sinoć je predpremijerno odigrana predstava "Iz Kabula s ljubalju" Dubravka Matakovića. Mataković je tekst za predstavu napravio po motivima svojih stripova, a režirao ju je Stojan Matavulj. Živopisne likove Prcmilke i njezina supruga Glištuna Gmižića na sceni vinkovačkog Gradskog kazališta oživjeli su Tatjana Bertok-Zupković i Robert Ugrin. Predstava se publici, sudeći po ovacijama, veoma svidjela. "Iz Kabula s ljubavlju" premijerno će biti izvedena danas.

ZAGREB

Cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u Hrvatskoj su u travnju ove godine porasle za 0,4 posto u odnosu na ožujak, dok su na godišnjoj razini, u odnosu na travanj prošle godine, više za 2,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, u prva četiri mjeseca ove u odnosu na isto razdoblje prošle godine cijene industrijskih proizvoda pri proizvođačima u prosjeku su porasle za 2,1 posto.

ZAGREB

U Hrvatskoj je od siječnja do kraja ožujka ostvareno 14 posto više turističkih dolazaka i 7 posto više noćenja u odnosu na iste prošlogodišnje mjesece, objavio je Državni zavod za statistiku. Ukupno je u tom razdoblju u Hrvatskoj bilo 489,5 tisuća turista koji su ostvarili 1,2 milijuna noćenja. Prosječan broj noćenja po dolasku bio je 2,4.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙