FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarkozy se odmara od izbora na jedrenju po Sredozemlju

VALLETTA, 8. svibnja 2007. (Hina/dpa) - Novoizabrani predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy i obitelj odmaraju se od napora netom dovršenih izbora na jedrenju po Sredozemlju.
VALLETTA, 8. svibnja 2007. (Hina/dpa) - Novoizabrani predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy i obitelj odmaraju se od napora netom dovršenih izbora na jedrenju po Sredozemlju.

Kako su u utorak javili francuski mediji, Sarkozy se povukao na dva-tri dana na jahtu koja je u ponedjeljak isplovila s Malte, ne samo da se daleko od javnosti odmori nego i da pripremi politički i gospodarski program za revitalizaciju Francuske kao i razmotri sastav buduće vlade.

Sarkozy, koji je uspio pobjeći novinarima koji su ga očekivali na Korzici još je prije bio najavio da će se povući na nekoliko dana kako bi se pripremio za "teške predsjedničke obveze", ali mjesto njegova boravka nije dugo ostalo tajnom.

Nakon što je napustio poznati restoran "Fouquet's" na Elizejskim poljanama, gde je proslavio pobjedu na izborima, Sarkozy je u društvu supruge Cecilije i sina Louisa u ponedjeljak poslijepodne sletio u privatnom Dassault Falcon zrakoplovu na Maltu. Obitelj se sa svojim društvom potom ukrcala na 60-metarsku jahtu Zaf kojom su u pratnji jahte Tarrafal jedrili oko malte i potom prema Sirakuzi na Siciliji.

Mediji prenose kako će na krstarenju ostati do srijede, te da se pretpostavlja kako će jedriti ili prema grčkim otocima ili prema Korzici.

Službeno preuzimanje vlasti predviđeno je za 16. svibnja, a proglašenje nove Sarkozijeve vlade planirano je za 19. ili 20. svibnja.

Prije no što preuzme predsjedničke dužnosti, Sarkozy će 14. svibnja održati skup svoje stranke, Unije za narodni pokret, na kojem će službeno napustiti mjesto predsjednika stranke jer je stranačka aktivnost isključena za predsjednika države.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙