FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V a ž n a obavijest: Ispravak najave događaja Hrvatska - za utorak, 8. svibnja

ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u Najavi događaja Hrvatska - za utorak, 8. svibnja isprave pogrešno naveden podatak da predsjednik Vlade Ivo Sanader otvara kongres znanstvenika u Splitu. Premijer na tom skupu neće sudjelovati, a otvorit će ga predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.
ZAGREB, 8. svibnja 2007. (Hina) - Molimo korisnike da u Najavi događaja Hrvatska - za utorak, 8. svibnja isprave pogrešno naveden podatak da predsjednik Vlade Ivo Sanader otvara kongres znanstvenika u Splitu. Premijer na tom skupu neće sudjelovati, a otvorit će ga predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks.

Ispravljenu najavu prenosimo u cijelosti:

SPLIT - Otvaranje 2. kongresa hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva, kojeg će na prigodnoj svečanosti otvoriti predsjednik hrvatskog Sabora Vladimir Šeks u nazočnosti ministra znanosti, obrazovanja i sporta Dragana Primorca te brojnih predstavnika visokoobrazovnih i i znanstvenih institucija i lokalne uprave i samouprave (Hotel Marjan, Obala kneza Branimira 8 u 10 sati). Kongres se održava do 10. svibnja, i nastavak je povezivanja i umrežavanja hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva te njihovoga učinkovitijeg uključivanja u izgradnju Hrvatske kao društva utemeljenog na znanju. Kongres će okupiti više od 500 hrvatskih znanstvenika iz cijeloga svijeta, a rad će biti organiziran u pet tematskih cjelina - a to su sudjelovanje hrvatskih znanstvenika u europskim i međunarodnim projektima, suradnja između znanosti i gospodarstva, razvoj znanstvenih institucija, oblikovanje strateškog okvira razvoja znanosti do 2010. godine te privlačenje pozornosti medija na znanstvene teme i istraživanja.

SPLIT - Primopredaja darovane umjetnine, koju je Marija Meštrović darovala Fundaciji za Galeriju Meštrovića u Splitu (Galerija Meštrović, Šetalište Ivana Meštrovića 46, u 11 sati).

ZAGREB - Proglašenje novinara godine i dodjela godišnjih nagrada Hrvatskog novinarskog društva (HND) (Perkovčeva 2 u 12 sati).

ZAGREB - Predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagrebačke županije i grada Zagreba Vladimir Jurak i član Predsjedništva Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH Krešimir Piškulić obilježit će 8. svibnja, obljetnicu Dana pobjede i oslobođenja Grada Zagreba na svečanosti u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu. Sudionike obilježavanja će pozdraviti predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac (Starogradska vijećnica, Ćirilometodska 5 u 11 sati)

ZAGREB - Hrvatsko izdanje postsinodalne apostolske pobudnice pape Benedikta XVI. "Sacramentum caritatis" predstavit će glavni tajnik Biskupske sinode u Vatikanu nadbiskup Nikola Eterović, a u predstavljanju će sudjelovati i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. U ime nakladnika govorit će ravnatelj Kršćanske sadašnjosti Adalbert Rebić (Kazalište Komedija, Kaptol u 10,30 sati)

ZAGREB - U povodu obilježavanje Međunarodnog dana Crvenog križa, na Cvjetnom trgu bit će postavljena dva šatora gdje će se građanima besplatno mjeriti krvni tlak i šećer u krvi i predstaviti djelatnosti i programi koje svakodnevno obavljaju djelatnici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa (Preradovićev trg od 10 do 13 sati).

ZAGREB - Otvorenje retrospektivne izložbe Lea Juneka remek djela francuskih i hrvatskih zbirki. Na otvorenju se očekuje i dolazak ministra kulture Bože Biškupića (Klovićevi dvori, Jezuitski trg 4 u 19 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu otvaranja izložbe 42. zagrebačkog salona Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU), Trg žrtava fašizma bb u 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Neven Leskovar

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xdm ysp

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙