FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Barroso čestitao Sarkozyu na pobjedi

BRUXELLES,6. svibnja (Hina) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso čestitao je u nedjelju navečer Nicolasu Sarkozyu, pobjedniku francuskih predsjedničkih izbora.
BRUXELLES,6. svibnja (Hina) - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso čestitao je u nedjelju navečer Nicolasu Sarkozyu, pobjedniku francuskih predsjedničkih izbora.

"Upravo sam s njim telefonski razgovarao i prenio mu, u svoje osobno ime, ali i u ime Europske komisije, najsrdačnije čestitke i želje za uspjeh na visokoj dužnosti" na koju je izabran, rekao je Barroso u priopćenju, koje je objavila Europska komisija.

"Dobro poznajem Nicolasa Sarkozya i znam njegovu volju da radi na tome da Francuska zauzme svoje mjesto na europskoj sceni", rekao je Barroso ističući da budući francuski predsjednik može imati ulogu motora u rješavanju institucionalnih pitanja i političke konsolidacije Europske unije.

"Imam potpuno povjerenje u Nicolasa Sarkozyja, čija uvjerenja poznajem i čiju snagu uvjerenja svi poznajete, da odigra ulogu motora u rješavanju institucionalnog pitanja i konsolidacije političke Europe", kaže Barroso.

Sarkozy je u govoru pred svojim pristašama u Parizu, istaknuo da se Francuska večeras vratila u Europu.

"Želim pozvati naše europske partnere s kojima je naša sudbina duboko povezana, kako bih im rekao da sam cijeli svoj život bio Europljanin, da iskreno vjerujem u europsku izgradnju. Večeras se Francuska vratila u Europu", rekao je Sarkozy.

Sarkozy, koji pripada desnom centru, pobijedio je u nedjelju u drugom krugu predsjedničkih izbora socijalističku suparnicu Segelone Royal solidnom većinom od nešto preko 53 posto glasova.

(Hina) xsv ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙