FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za nedjelju, 6. svibnja

ZAGREB, 5. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 6. svibnja:
ZAGREB, 5. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za nedjelju, 6. svibnja:

SPLIT - Središnja proslava velikoga gradskog blagdana svetoga Duje, zaštitnika Splita, počinje dan ranije, 6. svibnja, kad će se u 10 sati u HNK-u održati svečana sjednica Gradskog vijeća i dodjela nagrada Grada. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati u povodu Dana Grada Splita nazočit će izaslanica predsjednika Vlade potpredsjednica Jadranka Kosor. Navečer, u katedrali sv. Dujma, tradicionalno će se otvoriti moćnik splitskoga sveca, koji će na sam blagdan, 7. svibnja, biti nošen u procesiji.

ZAGREB - Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS) predstavit će svoj projekt "Ubrzani gospodarski rast" (Koncertna dvorana "Vatroslav Lisinski", mala dvorana, u 11 sati). To je, nakon programa Decentralizacije, Novog hrvatskog suvereniteta i Pravednog društva, četvrti "list" iz HNS-ova programskog četverolista. U njemu je definirana gospodarska strategija HNS-a razrađena kroz ulogu države, strategiju razvoja zemlje, elemente razvoja koji doprinose rastu gospodarstva i razvojne mogućnosti Hrvatske identificirane kroz grane gospodarstva s najvećim potencijalom rasta. Uvodnu riječ održat će predsjednica HNS-a Vesna Pusić, a predstavljanje će voditi HNS-ov kandidat za premijera Radimir Čačić.

DUBROVNIK - Hrvatska socijalno-liberalna stranka (HSLS) u Dubrovniku će održati konferenciju za novinare (Gradska kavana, Stari grad, u 11 sati) na kojoj će predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić te predsjednici Županijskog vijeća HSLS-a Dubrovačke županije i ogranka HSLS-a Grada Dubrovnika Niko Kapović i Marino Torić govoriti o koaliciji HSS-HSLS na nacionalnoj razini, strankama centra kao trećoj političkoj snazi u državi, porastu rejtinga HSLS-a i jačanju utjecaja stranke.

RIJEKA - 14. Međunarodni festival malih scena koji se u Rijeci održava od 29. travnja završit će dodjelom nagrada stručne prosudbene komisije i gledateljstva. Na festivalu je u konkurenciji 10 predstava iz sedam zemalja. Nagrade peteročlanog stručnog žirija se dodjeljuju u 11 kategorija, nagrada publike se dodjeljuje za najbolju predstavu po prosječnim ocjenama gledatelja, a riječki dnevnik Novi list dodijelit će još i svoju nagradu Mediteran za najbolje glumačko ostvarenje. Proglašenje pobjednika i dodjela nagrada počet će nakon završetka zadnje predstave u programu, koja počinje u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro/popodne: Neven Leskovar

popodne/navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙