FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 3. svibnja

ZAGREB, 2. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 3. svibnja:
ZAGREB, 2. svibnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 3. svibnja:

ZAGREB - Komemoracija za Ivicu Račana u Hrvatskom saboru (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, u 11 sati).

VUKOVAR - Građani Vukovara proslavit će Dan grada i blagdan zaštitnika sv. Filipa i Jakova. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočnima će se obratiti predsjednik Hrvatskog sabora i počasni građanin Vukovara Vladimir Šeks (hotel "Lav", Strossmayerova 17, u 16 sati). Proslava Dana grada započeti će odavanjem počasti poginulim braniteljima grada Vukovara polaganjem vijenca izaslanstva grada na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata. Svečanu misu u 10 sati u župnoj ckrvi sv. Filipa i Jakova predvodit će apostolski nuncij u RH Francisco - Javier Lozano uz koncelebraciju đakovačkog i srijemskog biskupa Marina Srakića. Nakon procesije gradskim ulicama, u 11,30 sati slijedi podizanje stijega grada Vukovara i sv. Filipa i Jakova na jarbole kod križa na ušću Vuke u Dunav. Nakon toga u središtu grada započet će dječja manifestacija "Cvjetni korzo" a u podne 5. susret dječjih zborova. Navečer će premijerno biti prikazan film "Libertas" Veljka Bulajića dok će se u 21 sat na Trgu Republike Hrvatske održat koncert rock skupine "Hladno pivo".

ZAGREB - Predstavnici Hrvatskog saveza slijepih uručit će ministru zdravstva i socijalne skrbi Nevenu Ljubičiću peticiju potpore za donošenje zakona o doplatku na tešku invalidnost koju je potpisalo 38.397 građana (Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ksaver 200a u 13 sati).

NOVI VINODOLSKI/BAKAR - Knjižnice u Novom Vinodolskom i u Bakru otvorit će ministar kulture Božo Biškupić. Proširena i obnovljena knjižnica u Novom Vinodolskom bit će otvorena u 12 sati (Frankopanski trg 1), a nakon toga će ministar Biškupić dati izjavu za medije. U Bakru, u Narodnom domu, Primorje bb, potpuno novi prostor knjižnice ministar Biškupić otvorit će u 15 sati te nakon toga dati izjave novinarima.

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva unutarnjih poslova i Programa UN-a za razvoj (UNDP) u Hrvatskoj u povodu potpisivanja Memoranduma o suglasnosti između MUP-a i UNDP-a o potpori "Programu planiranja i razvoja policije u zajednici" (Ravnateljstvo policije, Ilica 335 u 12 sati). Kroz taj projekt želi se poboljšati sigurnost građana na lokalnoj razini u sklopu Strategije djelovanja policije u zajednici, a među ostalim uključuje uređenje zapuštenih površina ili objekta.

ZAGREB - U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa potpisat će se ugovori između Ministarstva, Fonda za razvoj i zapošljavanje RH i veleučilišta u Gospiću, Kninu, Požegi, Slavonskom Brodu, Šibeniku i u Vukovaru. Ugovore će u potpisati ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, predsjednik Uprave Fonda za razvoj i zapošljavanje Andrija Popović te dekani veleučilišta. Projekt je pokrenut na temelju Ugovora o zajedničkoj provedbi projekta "Razvoj stručnih studija radi poticanja zapošljavanja u manjim urbanim sredinama RH". Za provedbu projekta osigurano je 60 milijuna kuna (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikana 6, u 10 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu potpisivanja ugovora između Fonda za razvoj i zapošljavanje i Instituta "Ruđer Bošković" te objavljivanja finalizacije novih lijekova na svjetskom tržištu - novog cjepiva protiv genitalnog herpesa i novog lijeka za Dupuytrenovu kontrakturu (oboljenje koje rezultira skvrčenjem prstiju šake i invaliditetom). Na konferenciji će govoriti predsjednik Uprave Fonda za razvoj i zapošljavanje Andrija Popović, predstojnik Zavoda za molekularnu medicinu Instituta "Ruđer Bošković" Krešimir Pavelić i državni tajnik za znanost i tehnologiju Dražen Vikić-Topić (Park skulptura Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Medvedgradska 2, u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje projekata "Irclama" i "EuroPharm", za koje je Europska komisija u sklopu Šestog okvirnog programa odobrila više od milijun eura. Predstavljanju će nazočiti, kako se najavljuje, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš. Projekt "Irclama" Međunarodnog istraživačkog centra za kasnu antiku i srednji vijek zagrebačkog Sveučilišta predstavit će voditelj projekta dekan zagrebačkog Filozofskog fakulteta Miljenko Jurković. Taj projekt u potpunosti omogućuje integraciju dviju humanističkih disciplina, povijesti umjetnosti i arheologije, u europsko istraživačko područje, omogućujući time visoku dostupnost znanstvenih informacija o hrvatskoj kulturnoj baštini na europskoj razini. Projekt "EuroPharm" Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta predstavit će voditelj projekta Gordan Lauc. Projekt je namijenjen daljnjem razvoju Zavoda za biokemiju i molekularnu biologiju (aula Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14, u 12 sati).

ZAGREB - Sjednica Gradskog poglavarstva Grada Zagreba (zgrada Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372, u 9,30 sati).

ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima održat će konferenciju za novinare o gradnji Arene Zagreb (zgrada Gradskog poglavarstva, Trg Stjepana Radića 1, dvorana 372, u 13 sati).

ZAGREB - U povodu Svjetskog dana medija, Odjel komunikologije Hrvatskih studija organizira znanstveni skup "Utjecaj medija na javnost" te prezentaciju rezultata znanstvenog projekta "Utjecaj medija na hrvatsku obitelj". Skup će otvoriti pročelnik Odjela komunikologije Mirko Mataušić, a pozdravne riječi će uputiti voditelj Hrvatskih studija Marko Pranjić i pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić (Institut za filozofiju, Velika dvorana, Ulica grada Vukovara 54/V kat, u 9,15 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare u povodu 4. Zagrebačkog sajma knjiga koji će se od 8. do 19. svibnja održati u Zagrebu, u organizaciji izdavačke kuće Profil i Zajednice nakladnika i knjižara (Profil Megastore, Bogovićeva 7, u 12 sati).

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙