FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 1. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti i Hrvatske do 21 sat
ZAGREB, 1. svibnja 2007. (Hina) - Pregled važnijih vijesti i Hrvatske do 21 sat

BELI MANASTIR - Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks danas je u Belom Manastiru pustio u rad novoizgrađeni plinovodni sustav Baranje i plinsko-distribucijski sustav za grad Beli Manastir. Plinofikacijski sustav Baranje, čija je gradnja počela u rujnu prošle godine, sastoji se od plinovoda Belišće-Osijek, dugog 40 kilometara, plinovoda Bolman-Beli Manastir dugog osam kilometara, te dviju mjerno-redukcijskih stanica: Mece i Beli Manastir. Puštajući u rad plinovodni sustav, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks je istaknuo da je riječ o kapitalnoj investiciji koja će biti od velike pomoći kućanstvima, ali i pokretač razvoja gospodarstva.

IVANIĆ-GRAD - Treći memorijal Rudolfa Perešina održan je danas u Ivanić-Gradu, a predstavnici grada, Zagrebačke županije, Oružanih snaga RH, braniteljske udruge i članovi obitelji položili su vijence i zapalili svijeće pred bistom u parku Rudolf Perešin, te u ivanićgradskom parku ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća ispred spomen biste hrvatskom junaku - vitezu Rudolfu Perešinu pratio je s dva preleta MIG 21 Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzračnih snaga. Na svečanoj akademiji poslije polaganja vijenaca, u Pučkom otvorenom učilištu nazočnima se obratio u ime Zapovjedništva HRZ-a i PZO-a brigadir Stjepan Žepčić, koji je ocijenio kako je stožerni brigadir Rudolf Perešin simbol hrvatske borbe za slobodu i nezavisnost. Dokumentarni film Vladimira Brnadića i Hrvatske televizije "Nebeski vitezovi slavonske ravni" koji govori o prvim hrvatskim letačima koji su 1991. branili grad Vukovar, također je prikazan u sklopu obilježavanja Memorijala.

SPLIT - U splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu svečano je večeras, dodjelom nagrada u petoj, najvišoj kategoriji i koncertom, zatvoren Prvi međunarodni festival klasične gitare - Split Guitar Festival, na kojemu je sudjelovalo oko 200 glazbenika iz Hrvatske i gotovo svih dijelova svijeta. Prvu nagradu, nakon danas održanog završnog natjecanja, osvojio je 17-godišnji Vojin Kocić iz Srbije, a drugu madžarski gitarist Andras Csaki koji je za doprinos Festivalu primio i posebnu nagradu - ručno izrađenu gitaru poznatog majstora Jannisa Paleodimopoulosa koja vrijedi pet tisuća eura. Treće mjesto u najvišoj kategoriji, bez dobne granice, i u iznimno jakoj konkurenciji, osvojio je hrvatski gitarist Tomislav Vukšić, četvrto Boris Tešić iz Bosne i Hercegovine, a peto Čeh Matej Freml.

OMIŠALJ - Nevladine, u prvome redu ekološke udruge, koje djeluju na području kojim prolazi trasa naftovoda JANAF sastale su se proteklih dana u Omišlju na Krku i dogovorile da će uspostaviti stalnu koordinaciju radi snažnijeg sudjelovanja javnosti u kontroli rada, modernizaciji naftnih pogona te pripremi novih naftovodnih projekata. Kako su danas priopćile, svrha sastanka bila je razmjena iskustava o mnogim "ekološkim incidentima na trasi naftovoda", te o incidentima na područjima na kojima djeluju te udruge. Ta će im iskustva poslužiti pri "izradi zajedničke ekspertize" o tehnologijama kojima se koristi naftna industrija u rafinerijama i transportu naftovodom.

ZAGREB - Komemoracija za pokojnog Ivicu Račana, koju organizira SDP sutra, u 11 sati, u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", otvorena je za građane, najavili su danas iz SDP-ova Ureda za odnose s javnošću. "Dolazak na Komemoraciju do sada su potvrdili predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade RH dr. Ivo Sanader", navode u SDP-u dodajući da su dolazak najavili i brojni strani gosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙