FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reakcije političkih stranaka u povodu smrti Ivice Račana (2)

ZAGREB, 29. travnja 2007. (Hina) - U povodu smrti Ivice Račana, HDZ, HSU i SDSS izrazili su danas sućut Račanovoj obitelji i SDP-u, ističući njegovu značajnu ulogu u novijoj hrvatskoj povijesti.
ZAGREB, 29. travnja 2007. (Hina) - U povodu smrti Ivice Račana, HDZ, HSU i SDSS izrazili su danas sućut Račanovoj obitelji i SDP-u, ističući njegovu značajnu ulogu u novijoj hrvatskoj povijesti.

Predsjedništvo HDZ-a u priopćenju je navelo da je Račan kao političar, stranački čelnik i bivši premijer sudjelovao u oblikovanju najznačajnijeg razdoblja suvremene hrvatske povijesti, te da je, djelujući više desetljeća u hrvatskom javnom i političkom životu, u sebi nosio obilježja tih vremena, ali i snagu prihvaćanja promjena.

"Njegova uloga i osobni politički angažman u zahtjevnim vremenima raspada bivše države utjecali su na smjer političkih kretanja i opredjeljenja u hrvatskoj javnosti u tim presudnim trenucima. Svojom je političkom zrelošću prihvatio zaokret iz dotadašnjeg društveno-političkog i ideološkog sustava", kažu u HDZ-u.

Ističu da je Račan svoju privrženost članstvu Hrvatske u EU potvrdio djelujući i kao predsjednik Nacionalnog odbora za praćenje pregovora Hrvatske i EU, "sukreirajući 'Savez za Europu'".

"Predsjedništvo HDZ-a upućuje izraze duboke sućuti SDP-u, u uvjerenju da će svojim djelovanjem pridonositi učvršćenju demokratske i Europi usmjerene Hrvatske", zaključuje se u priopćenju.

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan je u izjavi Hini izrazio sućut Račanovoj obitelji te SDP-u, "na velikom gubitku osnivača, vođe i čovjeka koji će ući u hrvatsku povijest koju je obilježio u zadnjih 15-ak godina".

Posebno mu je, kaže, žao što Račan nije doživio "radosne trenutke sa svojim unukom".

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ocijenio je da nakon Račanove smrti politički život u Hrvatskoj više neće biti isti, kako unutar SDP-a, tako i u ostalim političkim strankama i političkoj javnosti uopće.

"Politički život u Hrvatskoj više neće biti isti jer je Račan svojom osobnošću i političkim stilom značajno na njega utjecao", rekao je Pupovac.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙