FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 26. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 26. travnja.
ZAGREB, 25. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 26. travnja.

ZAGREB - Lučka uprava Split predstavit će u Zagrebu knjigu "Split:luka:500.50:5" autora Marjana Žuvića i Fjodora Klarića. Knjiga je spoj kronike i monografije o splitskoj luci. Uz predstavljanje knjige predstavnici splitske Lučke uprave govorit će i o poslovanju Luke Split u proteklih deset godina. Predstavljanju knjige o splitskoj luci nazočit će i predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader (hotel Westin u 12 sati).

ZAGREB - Poslovni mjesečnim Banka i konzultantska tvrtka To One predstavit će peto izdanje publikacije "Investicijski fondovi", u kojem su predstavljeni otvoreni investicijski fondovi te obvezni i otvoreni dobrovoljni mirovinski fondovi, kao i sva društva koja upravljaju fondovima, a tema ovog izdanja je usporedba velikih i malih fondova. (11,00 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

OPATIJA - Trećeg dana Microsoftove poslovno-tehnološke konferencije WinDays, koja je u Opatiji okupila 1.900 sudionika, bit će, među ostalim, predstavljeni rezultati rada Microsoftovog Poslovno-tehnološkog centra u 16 mjeseci postojanja (hotel Bristol u 10 sati).

ZAGREB - Zagrebačke pekarne Klara predstavit će na konferenciji za novinare rezultate poslovanja u prošloj godini, u kojoj je ta tvrtka, nakon 16 milijuna gubitka iz 2005. godine, ostvarila 29,2 milijuna kuna dobiti. Također, bit će riječi i o stanju hrvatske pekarske industrije u svjetlu nedavno najavljenih povećanja maloprodajnih cijena pekarskih proizvoda. (11,00 sati, Hotel Panorama, Trg sportova 9)

ZAGREB - Nepodmirene naloge za plaćanje. u ukupnom iznosu većem od 12,5 milijardi kuna, krajem veljače ove godine imalo je u Hrvatskoj 22.753 pravnih osoba sa ukupno 29.128 zaposlenih, pokazuju podaci Financijske agencije. U odnosu na veljaču lani, iznos nepodmirenih naloga za plaćanje povećan je za više od 1,3 milijarde kuna, u porastu je i broj insolventnih pravnih osoba, za 9,8 posto, a istodobno su blokirane pravne osoba sa gotovo 20 posto manjim brojem zaposlenih nego prije godinu dana. Rast nepodmirenih naloga, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima", generiran je uglavnom nalozima po osnovi neplaćenih poreza koji čine preko trećine ukupno nepodmirenih obveza (ili 35,2 posto), a najveći dio, odnosno oko 88 posto ukupnih obveza čine nepodmireni nalozi preko 360 dana koji su u roku godinu dana porasli za 1,1 milijardu kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙