FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za srijedu, 25. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 25. travnja
ZAGREB, 25. travnja 2007. (Hina) - Najava vanjskopolitičkih događaja za srijedu, 25. travnja

STRASBOURG - Europski parlament trebao bi na svojoj plenarnoj sjednici usvojiti rezoluciju o Hrvatskoj u kojoj se prvi put 2009. spominje kao godina u kojoj bi Parlament mogao dati svoj pristanak na članstvo Hrvatske u EU. Vanjskopolitički odbor EP-a krajem ožujka usvojio je izvješće o napretku Hrvatske i uputio ga kao nacrt rezolucije na plenarnu sjednicu Parlamenta. Rezolucija Europskog parlamenta, koja nije pravno obvezujući dokument, trebala bi biti prvi dokument neke od europskih institucija u kojoj se 2009. spominje kao moguća godina ulaska Hrvatske u EU.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović dodijelit će stipendije za školsku godinu 2006/2007. učenicima i studentima pripadnicima hrvatske nacionalne manjine, iseljeništva i useljeništva (15.30 sati u MVPEI-u, Trg N.Š. Zrinskog 7-8)

MOSKVA - Pogreb bivšeg ruskog predsjednika Borisa Jeljcina. Prvi ruski predsjednik nakon sovjetske ere, Boris Jeljcin umro je u ponedjeljak u 76. godini, a pokop će se održati na groblju manastira Novodjevičji u Moskvi.

ŽENEVA - Palestinski predsjednik Mahmud Abas posjetiti će Švicarsku u sklopu svoje europske turneje s ciljem dobijanja potpore za vladu nacionalnog jedinstva.

ANKARA - Glavni iranski nuklearni pregovarač Ali Laridžani i visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana sastat će se u Turskoj kako bi razgovarali o sporu oko nuklearnog programa Teherana.

KOSOVO - Ujedinjeni narodi šalju na Kosovo misiju za utvrđivanje činjenica prije nego što će razmotriti rezoluciju o prijedlogu posebnog UN-ovog izaslanika Marttija Ahtisaarija, koji je predložio "nadziranu neovisnost" za Kosovo.

BERLIN - Američki ministar obrane Robert Gates sastat će se s njemačkim ministrom vanjskih poslova Frankom Walterom Steinmeierom i kancelarkom Angelom Merkel.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Vera Radić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren, Slavoljub Leko

Večer: Darko Vlahović

Tel: **385 1 4808645

Fax: **385 1 4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

(Hina) xkga ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙