FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 25. travnja

ZAGREB, 25. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 25. travnja.
ZAGREB, 25. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 25. travnja.

ZAGREB - Hrvatski sabor nastavit će 25. sjednicu raspravom o Izvješću o provedbi Zakona o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u 2006. godini. U Izvješću, uz ostalo, stoji da su ukupna izdvajanja za branitelje i članove njihovih obitelji od 2003. porasla za oko 2,2 milijarde kuna. (Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati).

ZAGREB - Sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (Trg sv. Marka 6, dvorana S. Radića, 10 sati).

ZAGREB - Predsjednik Glavnog odbora SDP-a Tonino Picula objavit će kandidaturu za predsjednika stranke na konferenciji za novinare (Iblerov trg 9, 12 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare HSS-a na temu "Svinjska kuga - EU hvali, a seljaci propadaju", na kojoj sudjeluje potpredsjednik stranke Božidar Pankretić i saborski zastupnik Ivan Kolar (Trg sv. Marka 6, dvorana I. Kukuljevića, 10 sati).

ZAGREB/ ROVINJ - Konferencija za novinare Kluba saborskih zastupnika IDS-a na kojoj će o najavljenom ukidanju općinskog suda u Rovinju govoriti Damir Kajin i Furio Radin (Trg sv. Marka 6, dvorana I. Kukuljevića, u 12,30 sati). Prema novom zakonskom prijedlogu o područjima i sjedištima sudova predviđa se spajanje tog suda sa sudom u Poreču, a o tome će se raspravljati na idućoj sjednici Hrvatskog sabora. Tim povodom izvanrednu sjednicu održat će Gradsko vijeće Grada Rovinja (10 sati, Domu kulture).

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi na kojoj će biti predstavljena javna zdravstvena kampanja "Budi Zdrav(k)a", o sprječavanju spolno prenosivih bolesti, posebice HPV-a, te predstavljena udruga za pomoć ženama u prevenciji i liječenju raka maternice - "Zdravka". Na konferenciji će govoriti ministar zdravstva Neven Ljubičić, predsjednik Hrvatske lige protiv raka Damir Eljuga i predsjednica udruge "Zdravka" Vesna Košec (Ksaver 200a, u 13 sati).

ZAGREB - Krunoslav Fehir dati će iskaz u svojstvu krunskog svjedoka u tzv. slučaju garaža pred istražnim sucem zagrebačkog Županijskog suda Zdenkom Posavcem. Fehir je u istrazi o ubojstvima i mučenjima srpskih civila u garaži osječkog Sekretarijata za narodnu obranu 1991. bio osumnjičen zajedno s Branimirom Glavašem ali je početkom travnja, na zahtjev glavnog državnog odvjetnika, od suda dobio status krunskog svjedoka protiv kojega tužiteljstvo može prekinuti kazneni progon. Očekuje se dolazak Branimira Glavaša iz pritvora u Osijeku (Županijski sud, Zrinjevac 5, u 9 sati).

ZAGREB - Sjednica Programskog vijeća HRT-a na kojoj će biti riječi o programskim usmjerenjima HTV-a od 1. srpnja do 10. rujna. Na sjednici će, uz ostalo, biti podnesena izvješća o vanjskoj produkciji, od lipnja prošle do veljače ove godine, o prikrivenim reklamama za veljaču ove godine, a najavljeno je i očitovanje u vezi sa zaključkom Vijeća s prethodne sjednice (Prisavlje 3, 10 sati).

RIJEKA - Početak trodnevnog simpozija o "Hrvatskoj farmakopeji", koji će otvoriti ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić. Simpozij je dio međunarodne manifestacije "Farmakopejski dani", a na njemu će, među ostalim, biti predstavljena "Hrvatska farmakopeja", koju je na prijedlog Agencije za lijekove i medicinske proizvode 19. travnja ove godine donio ministar Ljubičić. Raspravljat će se i o međunarodnoj suradnji na polju usklađivanja normi kakvoće za lijekove (Povijesni i pomorski muzej Hrvatskog primorja, u 9 sati).

ZADAR - Hrvatska udruga poslodavaca - Centar za europske pretpristupne programe kao promotor europskih programa, između ostalih i programa SAPARD i IPARD, organizira konferenciju pod nazivom "Pretpristupni programi SAPARD i IPARD - dosadašnja iskustva i priprema za aktualni natječaj". SAPARD je posebni pretpristupni program namijenjen za poljoprivredu i prehrambenu industriju, dostupan Hrvatskoj od 2006. godine, a IPARD je novi instrument za pretpristupnu pomoć koji će u budućnosti zamijeniti SAPARD. Program konferencije uključuje predstavljanje iskustva iz prvog natječaja programa SAPARD u Hrvatskoj te upute za pripremu prijava na drugi natječaj (Hotel Kolovare, u 9 sati). U 10,15 sati novinari će moći razgovarati s organizatorima konferencije.

IČIĆI - 500. godišnjica Veprinačkog zakona, hrvatskoglagoljskog pravnog teksta koji svjedoči o kulturi i zakonodavnoj tradiciji primorskog kraja, svečano će se obilježiti znanstvenim skupom na Fakultetu za turistički i hotelski menadžment u Iki. Najavljeno je da će u ime predsjednika Hrvatskog sabora nazočiti njegov izaslanik, predsjednik Odbora za pravosuđe Emil Tomljanović, a očekuje se nazočnost i ministrice vanjskih poslova i europskih integracija Kolinde Grabar Kitarović, rektora Sveučilišta u Rijeci akademika Daniela Rukavine i opatijskoga gradonačelnika Amira Muzura. Akademici Josip Bratulić i Stjepan Damjanović održat će predavanja o nekim od aspekata Veprinačkog zakona (11 sati). Svečanu misu u crkvi sv. Marka u Veprincu predvodit će riječki nadbiskup Ivan Devčić (17 sati).

ZAGREB - O prioritetima u provedbi povrata kulturnih dobara iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku u 2007. godini novinarima će govoriti dužnosnici Ministarstva kulture na razgovorima pod nazivom "Vrijeme za kulturu" (Runjaninova 2, u 11 sati).

ZAGREB - Predstavljanje antologijskog izbora poezije Anđelka Vuletića "Non Oscuratemi Il Sole/Ne zaklanjajte mi sunce". O knjizi će, uz autora, govoriti i Joja Ricov, Suzana Glavaš, Ana Jurić i Vinko Kovačević (Bogovićeva 7, 18 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige "Tajna povijest Daytona - Američka diplomacija i mirovni proces u Bosni i Hercegovini 1995." Dereka Cholleta. Knjigu će predstaviti veleposlanik SAD-a u RH Robert A. Bradtke, državni tajnik MVPEI-ja Hido Biščević, povjesničar Tvrtko Jakovina, veleposlanik u MVPEI-ju Zoran Bošnjak i predsjednik Uprave izdavača - Golden marketinga Vilko Težak (Hrvatski institut za povijest, Opatička 10, u 12 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Milka Ćurković

popodne: Neven Leskovar

navečer: Srebrenka Parlov

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙