FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varteks u 2006. smanjio gubitak 14 puta u odnosu na godinu ranije

ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) -

Tekstilna industrija Varteks d.d. u prošloj je godini ostvarila gubitak od 1,9 milijuna kuna, što je 14 puta manje od gubitka zabilježenog u 2005., a tvrtki očekuju nastavak pozitivnih trendova i ostvarivanje pozitivnih poslovnih rezultata u ovoj godini, objavili su iz Varteksa.

Ukupni prihodi tvrtke lani su iznosili 435,6 milijuna kuna, pri čemu u Varteksu ukazuju na značajnije promjene u strukturi prihoda, sa sve većom orijentacijom na onu vrstu poslovnih prihoda koji su za tvrtku profitabilniji (maloprodaja, veleprodaja, B2B).

Ukupni rashodi tvrtke lani su prema godini ranije smanjeni za 5,4 posto ili za 25,1 milijun kuna.

Sve to rezultiralo je time da rezultat iz poslovnih aktivnosti Varteksa u 2006. iznosi 5,4 milijuna kuna, odnosno, bolji je od rezultata u 2005. za 23,8 milijuna kuna.

Varteks je lani ostvario izvoz u iznosu od 186 milijuna kuna, što u ukupnim prihodima tvrtke iznosi 43 posto. Četvrtina ukupnog izvoza ostvarena je u Veliku Britaniju i iznosi 6,2 milijuna eura. U Italiju je izvezeno robe za 5,5 milijuna eura, a u Njemačku za pet milijuna eura.

Izvoz u Švedsku porastao je čak 139 posto, a u Bosnu i Hercegovinu za 43,8 posto, podaci su tvrtke.

Ukupan promet u maloprodaji na domaćem je tržištu lani iznosio 202,8 milijuna kuna, što je porast od 6,2 posto prema godini ranije. Prodaja tkanina ostvarila je eksternu realizaciju u visini od 21,8 milijuna kuna, što je za 3,3 posto više nego u 2005.

Prošla je godina obilježena i izdvajanjem PJ Tiskara iz sustava Varteksa te prodajom novoosnovanog Društva postojećem menadžmentu Tiskare. Tiskara je zadržala svih 60 zaposlenih radnika te nastavila suradnju s Varteksom.

U 2007. godini u Varteksu će, kako su istaknuli, raditi na daljnjem unapređenju maloprodaje i veleprodaje, restrukturiranju izvoznih tržišta, a završiti će i pripremne aktivnosti za preseljenje Varteksa na novu lokaciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙