FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 24. travnja

ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 24. travnja.
ZAGREB, 23. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 24. travnja.

ZAGREB - Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju održat će sjednicu (8,30 sati, Ivana Lučića 6-8).

OPATIJA - Svečanost otvaranja Microsoftove poslovno-tehnološke konferencije WinDays 2007. na kojoj će do 27. travnja sudjelovati gotovo 2000 stručnjaka za informacijsku tehnologiju. (Kristalna dvorana "Hotela Kvarner", u 15 sati). Tijekom WinDays-a bit će održano više od 180 predavanja, više predstavljanja novih proizvoda i rasprava, a glavna tema ovogodišnje konferencije je "Inovacija i konkurentnost kao nositelji gospodarskog rasta". Organizator konferencije je Microsoft Hrvatska koji ove godine obilježava desetu godinu djelovanja. Uoči otvaranja bit će održana konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljene teme ovogodišnjih WinDays-a. (Hotel "Bristol", u 14 sati)

OPATIJA - Članovi Nacionalnog vijeća za konkurentnost predstavit će na konferenciji za novinare preporuke za povećanje informacijsko-komunikacijske i tehnološke konkurentnosti Hrvatske, odnosno preporuke za stvaranje snažnijeg hrvatskog ICT sektora. (Hotel "Milenium", u 12,30 sati)

ZAGREB - Splitska banka i udruga Hrvatski izvoznici potpisat će Sporazum o poslovnoj suradnji kojim se ugovara suradnja na području poticanja izvoza (11 sati, Jurišićeva 2).

ZAGREB - Danski poljoprivredni savjet i Veleposlanstvo Kraljevine Danske organiziraju poslovno - kulinarski događaj 'Kušajte zalogaj iz Danske'. Događaj će okupiti danske proizvođače i trgovce iz prehrambenog sektora kao i predstavnike brojnih hrvatskih tvrtki. Manifestaciji će prisustvovati danski i hrvatski ministri poljoprivrede Hans Christian Schmidt i Petar Čobanković, koji će prethodno u Ministarstvu poljoprivrede održati sastanak koji ima za cilj ojačati suradnju između dvije zemlje u području poljoprivrede i prehrambene industrije i pristupanja RH EU ( ministri na manifestaciji u 19 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Prvo javno predstavljanje projekta 'Marlera Golf' tema je konferencije za novinare koju organizira istoimena tvrtka. Marlera Golf je projekt izgradnje prvog hrvatskog golf 'resorta' s terenom punog profila u Općini Ližnjan u južnom dijelu Istre. (10,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavog 1).

ZAGREB - Tvrtka Segway predstavit će istoimeno vozilo, samobalansirajući osobni transporter. Bit će riječi i o Segway City Touru Zagreb, usluzi koja bi trebala unaprijediti zagrebačku turističku ponudu, a koja već postoji u više od sto gradova (11 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1).

ZAGREB - Promet od trgovine na malo u Hrvatskoj je u siječnju ove godine zabilježio uobičajeni sezonski pad u odnosu na prosinac prošle godine i to za 23 posto nominalno i realno. No, na godišnjoj razini i dalje se bilježi trend rasta i promet u maloprodaji u prvom ovogodišnjem mjesecu u odnosu na siječanj 2006. nominalno je veći za 8,9 posto, a realno za 7,8 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku.

ZAGREB - U veljači je u Hrvatskoj zabilježen rast fizičkog obujma građevinskih radova u odnosu na isti lanjski mjesec po stopi od 7,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. To je devetnaesti mjesec zaredom u kojem statistika bilježi rast građevinske aktivnosti u Hrvatskoj. Građevinski radovi tijekom prva dva mjeseca ove godine bili su veći za 10,6 posto u usporedbi s radovima iz prva dva mjeseca 2006. godine.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙