FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote, 21. travnja do ponedjeljka 23. travnja

ZAGREB, 20. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 21. travnja do ponedjeljka 23. travnja.
ZAGREB, 20. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 21. travnja do ponedjeljka 23. travnja.

Subota, 21. travnja

-------------------

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić će primiti grupu građana na kavu u Uredu Predsjednika (Pantovčak 241, u 10 sati)

ZAGREB - Članovi Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) na sjednici će odlučiti o sazivanju izvanredne izborne stranačke konvencije na kojoj će biti izabran novi predsjednik SDP-a (sjedište SDP-a, Iblerov trg 9, u 10,30 sati). Po završetku sjednice, predsjednik Glavnog odbora Tonino Picula i zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović će održati konferenciju za novinare (oko 14 sati)

SPLIT - Na konferenciji za novinare Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata (HNS) u Splitu, predsjednica stranke Vesna Pusić i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić govorit će o daljnjem političkom djelovanju HNS-a, o čemu će raspravljati stranačko predsjedništvo (Hotel "Dalmina", Kopilica 5, u 11,30 sati)

KNIN - Hrvatska seljačka stranka (HSS) će održati konferenciju za novinare u Kninu na kojoj će govoriti predsjednik HSS-a Josip Friščić i čelnici stranke nakon sjednice Glavnog odbora. Na GO će biti riječi o HSS-ovom projektu "Turizam i razvoj Hrvatske" te o pripremi stranke za parlamentarne izbore (Srednjoškolski centar "Kralj Dmitar Zvonimir", Ul. Zdravka Ikice 30, u 13,30 sati)

PULA - Porinuće ribarskog broda tunolovca za tvrtku "Conex trade", koji se gradi po programu Vlade za obnovu i modernizaciju ribarske flote, bit će u brodogradilištu "Tehnomont" u Puli. Vrijednost plovila iznosi oko 16 milijuna kuna, od čega država sudjeluje s 30 posto poticajnih sredstava te u subvenciji kamatne stope od dva posto (Fizela 6, u 11 sati)

ŠIBENIK - Dodjelom nagrade "Velebitska degenija" u Šibeniku za najbolji novinarski rad na temu zaštite okoliša objavljen u tisku, na radiju i na televiziji, Zbor novinara za okoliš Hrvatskog novinarskog društva obilježit će Dan planete Zemlje, (Gradska vijećnica, Trg Pavla Šubića, u 19 sati). Prije dodjele nagrade održat će se okrugli stol "Razvoj elektroenergetskih postrojenja u RH i zaštita okoliša" (u 14 sati)

SPLIT - Svečano otvorenje 17. festivala hrvatske drame i autorskog kazališta Marulićevih dana u splitskom HNK. Festival će svečano otvoriti pomoćnik ministar kulture Srećko Šestan, a prije toga bit će uručene nagrade Marin Držić koje Ministarstvo kulture svake godine dodjeljuje neizvedenim domaćim dramskim tekstovima. Laureat prve Nagrade za dramsko djelo Marin Držić za 2006. je Vlatka Vorkapić za dramski tekst "Judith French". Drugu nagradu ravnopravno dijele Marijana Nola za dramsko djelo "Zločestobija" i Slobodan Šnajder za dramu "Kosti u kamenu", a treću trojica autora: Željko Ivanjek za "Legendu o Josipi ili Ljubavni sud", Milan Rakovac za djelo "Riva i Druxi" i Tahir Mujčić za "Babinu guicu". Nakon svečanog otvaranja, bit će izvedena drama "Hasanaginica" Mustafe Nadarevića.

Nedjelja, 22. travnja

---------------------

JASENOVAC - Na komemoraciji i polaganju vijenaca u Spomen području Jasenovac, kod spomenika Cvijet, sudjelovat će predstavnici preživjelih zatočenika jasenovačkog logora, hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac kao izaslanik predsjednika Vlade RH, izaslanstvo Hrvatskog sabora i drugi (u 11 sati). Okupljanje sudionika bit će kod Memorijalnog muzeja u 10,30 sati.

KRŠAN - U Općini Kršan, u Labinštini, održat će se izvanredni lokalni izbori za Općinsko vijeća Kršana. Za 15 članova Općinskog vijeća kandidiralo se 10 lista: 7 stranačkih i 3 nezavisne liste. Općina Kršan ima 2.900 birača koji će moći glasovati na 8 biračkih mjesta. Do novih je izbora došlo nakon što nije usvojen općinski proračun za ovu godinu. Do sada je na vlasti u općini Kršan bila koalicija IDS-SDP-HSLS.

SPLIT - Svečanost u povodu Dana hrvatske knjige s dodjelom nagrada "Judita", "Davidias" i "Slavić" i pjesničkom posvetom: Hrvatski pjesnici Marulićevu Splitu, održat će se u splitskom Zavodu za znanstveni i umjetnički rad HAZU, (Trg braće Radića 7, u 18,30 sati)

Ponedjeljak, 23. travnja

------------------------

SVETI KRIŽ ZAČRETJE - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prisustvovat će svečanosti obilježavanja Dana Krapinsko-zagorske županije u Pastoralnom centru u Svetom Križu Začretje (u 14 sati), a prije toga će obići tvrtke "TEP" d.d. i "Perfecta" (Labudovac b.b., u 13 sati)

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić bit će gost Hrvatskog radija u emisiji "S Predsjednikom uz kavu" (u 15,30 sati)

RIJEKA - Na Kulturnoj tribini teologije u Rijeci na temu "Uloga i doprinos Katoličke crkve u procesu integracije Hrvatske u Europsku uniju" govorit će ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar- Kitarović (Velika dvorana Teologije u Rijeci, Tizianova 15, u 19,30 sati)

ZAGREB - Ministrica pravosuđa RH Ana Lovrin primit će saveznu ministricu pravosuđa Republike Austrije Mariju Berger, a razgovarat će o racionalizaciji mreže sudova kroz program CARDS 2003., o planu uvođenja integriranog upravljanja sudskim spisima te razmijeniti iskustava u vezi kaznene i prekršajne evidencije. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare (Ministarstvo pravosuđa, u 11,30 sati)

GLINA - Otkrivanje spomen- obilježja masovne grobnice u Gornjem Taborištu u Glini (u 11 sati). Otkrivanju spomen-obilježja nazočit će izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Ivanka Roksandić.

ZAGREB - Udruga GONG upriličuje okrugli stol "Implementacija Zakona o pravu na pristup informacijama u RH- iskustva i izazovi" u prostorijama Hrvatskog sabora (HS, dvorana Ivana Mažuranića, Trg Sv. Marka 6, u 9,30 sati)

ZAGREB - O programu obilježavanja 100. godišnjice rođenja velikana hrvatske fotografije Toše Dabca, na konferenciji za novinare govorit će pročelnik Gradskog ureda za kulturu Pavle Kalinić, ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić i drugi (Arhiv Tošo Dabac, Ilica 17, u 12 sati)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙