FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 19. travnja

ZAGREB, 19. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. travnja:
ZAGREB, 19. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 19. travnja:

ZAGREB - Nastavak 25. sjednice Hrvatskog sabora (Trg sv. Marka 6, u 9,30 sati). Zastupnici će sjednicu nastaviti raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o umirovljeničkom fondu s konačnim prijedlogom zakona. Zastupnici će raspravljati i o izmjenama i dopunama Zakona o stažu osiguranja s povećanim trajanjem, te o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskim osiguravajućim društvima i isplati mirovina na temelju individualne kapitalizirane štednje.

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade (Trg sv. Marka 2 u 12 sati). Vlada će službeno otvoriti svoj novi internetski portal, koji će, kako je najavio glasnogovornik Vlade Ratko Maček, biti jedan od najmodernijih. Za desetak dana će se Vladine sjednice, prema Mačekovim riječima, moći pratiti na portalu uživo.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor predat će odlikovanje "Red hrvatskog trolista" obitelji pokojnog hrvatskog branitelja Dragutina Golika (zgrada Ministarstva, Park Stara Trešnjevka 4 u 15 sati). Dragutin Golik postao je poznat hrvatskoj javnosti nakon što je nenaoružan pokušao spriječiti bijeg dvojice naoružanih pljačkaša ali ga je jedan od njih ustrijelio u nogu. Dragovoljac Domovinskog rata i 30-postotni hrvatski ratni vojni Dragutin Golik umro je od posljedica ranjavanja nakon četiri mjeseca, 26. siječnja. Predsjednik Stjepan Mesić posmrtno ga je odlikovao zbog njegovih osobitih zasluga za Hrvatsku, stečenih u iznimnim okolnostima u miru.

ZAGREB - Sjednica zagrebačke Gradske skupštine (Ćirilometodska 5, u 9 sati).

ZADAR - Savjetovanje na temu "Nekretnine u vlasništvu Republike Hrvatske i opće dobro", na kojem će biti riječi o pomorskom dobru, javnim cestama kao općem dobru i nekretninama u statusu javnog dobra u općoj uporabi, u vlasništvu Republike Hrvatske. Savjetovanju će prisustvovati ministrica pravosuđa Ana Lovrin, državni tajnik za more Branko Bačić i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Dvodnevno savjetovanje organizira Inženjerski biro d.d. (Hotel Borik).

KOSTRENA - Konferencija za novinare HSS-a, HSLS-a i PGS-a, na kojoj će govoriti čelnici tih stranaka, Josip Friščić, Đurđa Adlešić i Nikola Ivaniš (u 11,30 sati).

ZAGREB - Savez udruga stanara Hrvatske organizira javni prosvjed pred Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva zbog zahtjeva vezanih uz pravo na otkup stanova. Očekuje se dolazak članica iz Splita, Dubrovnika i još nekih gradova (Ulica Republike Austrije u 12,30 sati).

ZAGREB - Otvaranje 24. muzičkog biennala Zagreb, međunarodnog festivala suvremene glazbe na kojem će do 28. travnja 31 ansambl izvesti djela 150 skladatelja. Festival se otvara u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) s više opernih jednočinki hrvatskih skladatelja. Po riječima umjetničkog ravnatelja Biennala Berislava Šipuša festival je podijeljen u četiri teme: projekt glazbene švedsko-hrvatske veze, središnji gost - skladatelj, glazbena scena i žensko skladateljsko pismo. Muzički biennale od 1961. svakog drugog proljeća u glavnom hrvatskom gradu predstavlja aktualnu glazbenu produkciju iz zemlje i svijeta (HNK, u 19,45 sati).

ZAGREB - Papin dan i 2. obljetnica pontifikata pape Benegdita XVI. bit će proslavljeno u zagrebačkoj katedrali. Misno slavlje (u 18 sati) predvodit će apostolski nuncij u Hrvatskoj nadbiskup Francisco Javier Lozano zajedno s kardinalom Josipom Bozanićem i svim hrvatskim nadbiskupima i biskupima.

ZAGREB - Konferencija za novinare predsjednika Hrvatske biskupske konferencije (HBK) zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića o 34. plenarnom zasjedanje HBK-a, koje je počelo 16. travnja (u tajništvu HBK-a u 12 sati).

ZAGREB - Predstavljanje biblioteke "Dialogica Europea" (HND Perkovčeva 2 u 12 sati).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙