FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 16. travnja

ZAGREB, 16. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 16. travnja.
ZAGREB, 16. travnja 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 16. travnja.

ZAGREB - U sklopu jednogodišnjeg hrvatskog predsjedanja Procesom suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) održava se šesta po redu Konferencija predsjednika parlamenata država sudionica SEECP-a pod nazivom "Nova jugoistočna Europa: uloga parlamenata". Na jednodnevnoj konferenciji, koju će otvoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić, premijer Ivo Sanader i predsjednik Sabora Vladimir Šeks (Hotel Westin, 10 sati), bit će usvojena deklaracija koja bi trebala podržati jačanje vodeće uloge SEECP-a u budućoj regionalnoj suradnji na području jugoistočne Europe i osnivanje Vijeća za regionalnu suradnju, te izraziti potporu nastavku proširenja EU-a na jugoistočnu Europu.

DEN HAAG - Početak suđenja pred Haškim sudom (ICTY) bivšem makedonskom ministru unutarnjih poslova Ljubi Boškoskom i njegovom bivšem tjelohranitelju Johanu Tarčulovskom optuženim za ubojstva, civilna razaranja i kršenje ratnog prava i običaja protiv albanskih civila.

BAGDAD - Politički pokret iračkog vjerskog i gerilskog vođe Moqtade al-Sadra najavio je da će se povući iz iračke vlade ne bi li tako pokazao koliko inzistira na određivanju točnih rokova američkoga povlačenja iz Iraka. Taj potez vjerojatno neće srušiti vladu, ali bi mogao stvoriti nove napetosti.

BEOGRAD - Regionalni tečaj u Generalštabu vojske Srbije o pravu u oružanim sukobima za pripadnike oružanih snaga Makedonije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije i Srbije.

BEOGRAD - Regionalna konferencija posvećena europskim i regionalnim iskustvima medija i izborima, na kojoj bi trebali sudjelovati predstavnici medija iz Njemačke i zemalja regije, predstavnici regulatornih radiodifuznih tijela, organizacija za praćenje izbora, medijski stručnjaci, stručnjaci za izborno pravo te predstavnici političkih stranaka.

PARIZ - Susret francuskog predsjednika Jacquesa Chiraca s egipatskim kolegom Hosnijem Mubarakom.

VATIKAN - 80. rođendan pape Benedikta XVI.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Damir Magetić

Prijepodne: Sonja Djerasimović

Poslijepodne: Darko Vlahović, Slavoljub Leko

Večer: Duška Gerić Koren

Tel.: **385-1-4808645

Fax.: **385-1-4808822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙