FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 14. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 14. travnja 2007.(Hina) - Donosimo pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Hokejaške reprezentativce Srbije u petak popodne oko 17 sati napala je skupina od 20-ak mlađih muškaraca na Trgu bana Jelačića koji su se potom udaljili u nepoznatom pravcu, izvijestila je zagrebačka policija. Policija navodi da među srpskim hokejašima nije bilo ozlijeđenih, odnosno da nisu imali vidljivih ozljeda te da su odbili liječničku pomoć. Hokejaši su policiji izjavili da su ih napali Bad Blue Boysi kojima su se pridružili građani na Trgu, no iz policije navode da to ne mogu potvrditi jer su se prije njezina dolaska napadači razbježali. Policija je članove srpske hokejaše reprezentacije, koja u Zagrebu sudjeluje na svjetskom prvenstvu 2. divizije, potom sigurno otpratila do hotela.

ZAGREB - Hrvatski inovatori sudjelovat će od 18. do 22. travnja na 35. Ženevskoj međunarodnoj izložbi inovacija, novih tehnologija i proizvoda gdje će predstaviti 20 svojih inovacija, priopćeno je jučer iz Udruge inovatora Hrvatske. Hrvatski predstavnici na toj najvećoj svjetskoj izložbi inovacija sudjeluju po 13. put, a u Ženevu putuju u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture i pod pokroviteljstvom ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva te znanosti, obrazovanja i športa. Na 35. Ženevskoj međunarodnoj izložbi inovacija predstavit će se više od 700 izlagača iz 42 države s više od tisuću inovacija, na površini većoj od 8 tisuća četvornih metara izložbene površine.

RIJEKA - Opera Giacoma Puccinija "Tosca" izvedena je sinoć premijerno u HNK "Ivana pl. Zajca" u Rijeci. Redatelj predstave te autor scenografije, kostima i scenskog pokreta je Damir Zlatar Frey, a dirigentica je bila Nada Matošević. Naslovnu ulogu otpjevala je talijanska sopranistica Francesca Patane. Riječki HNK predvidio je, uz večerašnju premijeru, još jednu sutra navečer kada će u naslovnoj ulozi nastupila Olga Kaminska, odnedavno stalna članica ansambla riječke Opere. U ostalim ulogama nastupili su, među inima, Davor Lešić, Valentin Enčev i Siniša Štork. U pripremi ovih premijera financijski i organizacijski su pomogli veleposlanstvo Italije u Hrvatskoj, Talijanska unija, Talijanski institut za kulturu u Zagrebu te Narodno sveučilište iz Trsta.

SPLIT - Dramski ansambl splitskog HNK sinoć je izveo svoju posljednju ovosezonsku premijeru, jedno od najpoznatijih klasičnih djela teatra apsurda - Ionescovu "Ćelavu pjevačicu" u režiji ruskog redatelja Aleksandra Ogarjova. Predstava u kojoj je temelj radnje razgovor sveden na konvencionalne fraze, klišeje, pomanjkanje suvisle komunikacije, ponavljanja i pretjerivanja, do sada je nebrojeno puta postavljana na kazališne pozornice širom Europe, no večerašnja splitska verzija je odisala brojnim novinama. Redatelj Ogarjov stvorio je komad pun živahnosti, rasplesanosti i raspjevanosti, a drama je obogaćena i glazbom Beatlesa. U predstavi za koju je glazbu izabrao Mirko Krstičević, a koreografiju osmislila Albina Rahmatulinna nastupili su Zoja Odak, Trpimir Jurkić, Snježana Sinovčić-Šiškov, Elvis Bošnjak, Dijana Vidušin, Mijo Jurišić i sopranistica Marija Buzdovačić kao ćelava pjevačica.

VINKOVCI - Izvedbom operete "Osveta" Gradskog amaterskog kazališta Županja (GAK), u Vinkovcima je sinoć započela Županijska smotra dramskog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će se predstaviti glumci iz sedam amaterskih skupina. Pored županjskog GAK-a, na Županijskoj smotri dramskog amaterizma, sa svojim dramskim izvedbama nastupit će i amaterska kazališta koja djeluju pri kulturno-umjetničkim društvima "Ljudevit Štur" Ilok, "Matija Gubec" Sotin, "Joakim Hardi" Petrovci, "Graničari" Gunja, "Branko Radičević" Pačetin i "Sloga" Retkovci. Županijsku smotru dramskog amaterizma Vukovarsko-srijemske županije otvorenom je proglasio vukovrasko-srijemski dožupan Antun Žagar. Organizator Smotre, koja traje do 19. travnja, je Zajednica kulturno-umjetničkih društava (ZAKUD) Vukovarsko-srijemske županije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙