FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 12. travnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati
ZAGREB, 12. travnja 2007.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović najavila je da će Glavnom odboru SDP-a, koji će se održati u subotu, 21. travnja, predložiti sazivanje izvanredne izborne konvencije na kojoj će se birati novi predsjednik stranke. Rekla je da je tu odluku donijela sukladno Statutu SDP-a i u dogovoru s predsjednikom Glavnog odbora Toninom Piculom, nakon što je Ivica Račan jučer zbog teške bolesti podnio ostavku na tu dužnost.

ZAGREB - Nacionalna i sveučilišna knjižnica (NSK) od sinoć je otvorena korisnicima 24 sata radnim danom od ponedjeljka do petka i time daje svoj doprinos zahtjevnomu poslu provedbe Bolonjskoga procesa, istaknuo je glavni ravnatelj Tihomil Maštrović. Početak provedbe projekta "Knjižnica otvorenih vrata - 24 sata" sinoć je obilježen prigodnom svečanošću na kojoj je ulomke iz svoje predstave "Govorite li hrvatski - Zapisi iz hrvatske književnosti" izveo glumac i sveučilišni profesor Joško Ševo. Potporu projektu dali su i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac te rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš.

VUKOVAR - U spomen na žrtve komunističkog terora koje su stradale nakon 12. travnja 1945. i ulaska partizanskih postrojba u Vukovar franjevački samostan i vukovarski Ogranak Matice hrvatske priredili su u Pastoralnom centru "Sv. Bone" predavanje o stradanju vukovarskih Nijemaca 1945. koje je sinoć održao dr. Vladimir Geiger s Instituta za hrvatsku povijest u Zagrebu. Po njegovim riječima u tijeku i odmah nakon II. svjetskog rata na vukovarskom gradskom području stradalo je najmanje 299 vukovarskih Nijemaca od kojih je 227 bilo civila i 172 pripadnika vojnih i poluvojnih postrojba njemačke vojske ili vojske NDH. "Od toga broja više od 200 osoba smrtno je stradalo nakon 12. travnja 1945. i ulaska partizanskih postrojba u Vukovar", rekao je Geiger. "Od 190.000 Nijemaca koji su nakon II. svjetskog rata ostali u Jugoslaviji 170.000 završilo je u logorima", naveo je Geiger.

RIJEKA - Izložba pod nazivom "Umjetnika je zabranjeno štipati", na kojoj je predstavljeno performersko djelovanje splitskog umjetnika Zlatana Dumanića, otvorena je sinoć u riječkoj galeriji "Mali salon". Izložbu, koja je kompilacija Dumanićevih performansa izvedenih između 2002. i 2006., o kojima postoje fotozapisi i videozapisi u vlasništvu autora, organizira Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka.

ZAGREB - U Hrvatskoj se u ovoj godini planira u promet pustiti ukupno 77,2 kilometra novih autocesta te 16,2 kilometra dopune na puni profil. Ukupna ulaganja u izgradnju autocesta u 2007. predviđena su u iznosu od 3,99 milijardi kuna, od čega 3,22 milijarde kuna u nove dionice, a 776,2 milijuna kuna u postojeće, podaci su koje je objavila Hrvatska udruga koncesionara za autoceste s naplatom cestarine (HUKA). Po podacima s kraja 2006. Hrvatska ima 1.068,5 kilometara autocesta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙