FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Inflacija niska, tečaj stabilan

ZAGREB, 11. travnja 2007. (Hina) -
ZAGREB, 11. travnja 2007. (Hina) -

Niska razina inflacije i stabilan tečaj obilježili su prvo ovogodišnje tromjesečje, rečeno je na današnjoj sjednici Savjeta Hrvatske narodne banke koji je razmotrio najnovija gospodarska i novčana kretanja, prihvatio pobliže odrednice monetarne politike za drugo tromjesečje, usvojio financijsko izvješće središnje banke za prošlu godinu i donio još nekoliko odluka iz svoje nadležnosti.

Sjednici, kojom je predsjedao zamjenik guvernera Boris Vujčić, prisustvovali su i ministar financija Ivan Šuker, kao i predsjednik saborskog Odbora za financije i državni proračun Šime Prtenjača, priopćeno je iz HNB-a.

Prvo ovogodišnje tromjesečje obilježeno je niskom razinom inflacije (podaci za ožujak još nisu poznati, no očekuje se da će inflacija na godišnjoj razini i s tim mjesecom ostati ispod 2 posto), te stabilnim tečajem, tako da u ovoj godini središnja banka još nijednom nije intervenirala na deviznom tržištu.

Budući da se i sveukupna gospodarska i novčana kretanja odvijaju, uglavnom, sukladno predviđanjima, Savjet HNB-a suglasio se s nastavkom primjene dosadašnjih mjera monetarne politike, navodi se u priopćenju.

Savjet HNB-a dao je suglasnost na odluke nadzornih odbora nekoliko banaka za imenovanja predsjednika i članova uprava.

U Gospodarsko-kreditnoj banci d.d. Zagreb Adriano Carisi bit će predsjednik, a Jasna Mamić članica uprave, u OTP banci d.d. Zadar član uprave bit će i nadalje Zorislav Vidović, a u Podravskoj banci d.d. Koprivnica još jedan mandat predsjednika uprave dobiva Julije Kuruc, a člana uprave Marijan Marušić.

Balkan Financial Sector Equity Fund CV sa sjedištem u Nizozemskoj dobio je suglasnost za stjecanje kvalificiranog udjela koji čini više od 10 posto dionica Vaba banke d.d. Varaždin.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙