FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najdulje razdoblje rasta Dow Jonesa u zadnje četiri godine

NEW YORK, 11. travnja 2007. (Hina/Reuters) - Njujorški Dow Jones burzovni indeks porastao je u utorak, ostvarivši 8. dan uzastopce rast vrijednosti, što je najdulje razdoblje njegova uzleta u zadnje četiri godine.
NEW YORK, 11. travnja 2007. (Hina/Reuters) - Njujorški Dow Jones burzovni indeks porastao je u utorak, ostvarivši 8. dan uzastopce rast vrijednosti, što je najdulje razdoblje njegova uzleta u zadnje četiri godine.

Njegovom jačanju pomogao je oporavak cijena nafte, koji je potaknuo ulagače na kupovine energetskih dionica. Dow je tako ojačao 0,04 posto, na 12.574 boda. S&P indeks dobio je 0,3 posto na vrijednosti, zaključivši trgovanje na 1.448 bodova. Tehnološki Nadaq porastao je 0,34 posto, na 2.478 bodova.

Barel sirove nafte ponovno je u utorak poskupio i to 38 centi, na 61,89 dolara, poduprijevši rast cijena dionica energetskih kompanija, ponajviše Exxon Mobila i Chevrona, za jedan odnosno dva posto. U prosjeku su cijene energetskih dionica dobile 1,4 posto na vrijednosti.

"Čini se da vlada opće mišljenje na tržištu da je razdoblje korekcije cijena završeno i da je sve u redu. Ipak, mislim da ćemo se suočiti s ponekim psihološkim testom kad nam počnu za nekoliko dana pristizati izvješća o zaradama korporacija", ocijenio je raspoloženje na tržištu Michael Metz, strateg za ulaganja pri Oppenheimer&Co.

Tradicionalno prva koja izvješćuje o rezultatima poslovanja u proteklome tromjesečju je Alcoa, koja je u utorak izvijestila da je ostvarila rast dobiti ako se izuzmu troškovi restrukturiranja. To je ojačalo cijene dionica tog najvećeg svjetskog proizvođača aluminija za 1,7 posto.

Poskupjele su značajnije i dionice američkog bankarskog diva Citigroupa, za 1,6 posto, po izvješću da planira smanjiti broj zaposlenih za najmanje 15.000 djelatnika, što čini pet posto ukupnog broja zaposlenih.

Cijene dionica na europskim burzama postigle su najviše razine u zadnjih šest tjedana, nastavivši jačati peti dan uzastopno, potpomognute nastavkom uzleta aktivnosti spajanja i preuzimanja. Londonski Ftse indeks porastao je 0,3 posto, na 6.418 bodova - gotovo se oporavivši tako od gubitaka zabilježenih u veljači i ožujku. Frankfurtski DAX uvećan je 0,9 posto, na 7.167 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙