FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Rijeka osniva "Rijeka sport" d.o.o.

RIJEKA,10. travnja 2007. (Hina) - Grad Rijeka osnovat će poduzeće "Rijeka sport" d.o.o. za upravljanje, održavanje i izgradnju športskih i drugih objekata, odlučeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.
RIJEKA,10. travnja 2007. (Hina) - Grad Rijeka osnovat će poduzeće "Rijeka sport" d.o.o. za upravljanje, održavanje i izgradnju športskih i drugih objekata, odlučeno je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.

"Rijeka sport" d.o.o. bit će u 100-postotnu gradskom vlasništvu, a osnovni izvori prihoda bit će od najamnina športskih objekata i objekata tehničke kulture za programe javnih potreba i druge programe te od najamnina poslovnih prostora u športskim objektima.

Grad je vlasnik ukupno 30 športskih objekata i objekata tehničke kulture, procijenjena knjigovodstvena vrijednost kojih je 112 milijuna kuna. Gradska uprava izravno gospodari sa sedam, a s 23 objekta gospodare športske udruge i udruge tehničke kulture.

U pripremi je ili je započeto sedam športskih projekata među kojima je gradnja kompleksa gradskih bazena na Kantridi i športskog centra "Rujevica" te uređenje nakoliko objekata.

Očekuje se da će se od 2016. od iznajmljivanja sportskih objekata i poslovnih prostora te od ostalih djelatnosti ostvarivati oko 26 milijuna kuna prihoda. Ove se godine očekuje ukupno oko 4,5, a 2008. oko 13,7 milijuna kuna prihoda.

Po planovima u prvim godinama poslovanja tvrtke osnovni bi prihodi bili najveća prihodovna stavka, a u desetoj bi godini poslovanja petina prihoda bila ostvarena u ostalim djelatnostima. Procjenjuje se da će nova tvrtka dobro poslovati te novim ulaganjima u šport i tehničku kulturu pridonijeti i dobrim gospodarskim učincima na riječkom području.

Jedan od važnijih očekivanih učinaka osnivanja "Rijeka sporta" jest i mogućnost odabira načina financiranja projekata - zajmovima, laesingom ili putem javno-privatnog partnerstva.

(Hina) xhsup yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙