FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 9. travnja 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

NAJAF - Bagdad je u ponedjeljak pod policijskim satom na četvrtu godišnjicu pada glavnog iračkog grada u ruke američkih snaga, dok je istovremeno u Najafu organiziran veliki protuamerički prosvjed kojeg je sazvao radikalni vođa Moqtada al Sadr. Iračka je vlada naredila 24 zabranu vožnje autombila po Bagdadu kako bi spriječila izvođenje atentata automobilima bombama na obljetnicu ulaska američkih snaga. Tisuće američkih i iračkih vojnika raspoređeni su u gradu. Sadr koji optužuje SAD za iračko naislje u nedjelju je objavio izjavu kojom poziva Iračane na prosvjed protiv nazočnosti američkih postrojbi u Iraku.

WASHINGTON - Više od desetak zatočenika u američkom logoru Guantanamo na Kubi počelo je novi štrajk glađu, objavio je u "New York Times" na svojoj internet stranici. Vojnici u logoru štrajkaše prisilno hrane, dodaje list, pozivajući se na vojne dužnosnike i na odvjetnike. Odvjetnici nekolicine štrajkaša su kazali da je štrajk pokrenut u znak prosvjeda protiv loših uvjeta u odjelu visoke sigurnosti gdje je od prosinca smješteno oko 160 zatočenika.

ŠANGAJ - Spasitelji tragaju za 20 članova posade koji su nestali nakon što se kineski brod sudario sa stranim teretnim brodom u istočnom Kineskom moru, objavili su u ponedjeljak kineski službeni izvori. Teretni brod "Harvest" plovio je iz Šangaja za Vijetnam te se u zaljevu Taizhou, južno od Šangaja, sudario s brodom "Jinhaikun", izvijestio je dužnosnik kineskog Državnog ureda za zaštitu na radu. Nakon incidenta nestalo je 19 kineskih i jedan indonezijski član posade "Harvesta", koji je potonuo, objavljeno je u izvješću Državnog ureda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙