FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić od sutra u posjetu Argentini i Čileu

ZAGREB, 8. travnja 2007. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić sutra odlazi u službeni posjet Argentini i Čileu, priopćilo je Ministarstvo kulture.
ZAGREB, 8. travnja 2007. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić sutra odlazi u službeni posjet Argentini i Čileu, priopćilo je Ministarstvo kulture.

Biškupić će se 10. travnja u Čileu sastati s ministricom kulture Paulinom Urrutia, s kojom će u sjedištu Consejo Nacional de Cultura y Arte u Santiagu potpisati Ugovor o bilateralnoj kulturnoj suradnji.

Dan kasnije održat će sastanak s predsjednikom Zastupničkog doma Kongresa Patriciom Walkerom te s predsjednikom Senata Eduardom Frey Ruiz-Tagleom, te s članovima Čileansko-hrvatske parlamentarne grupe.

Ministar će u Čileu obaviti službene razgovore s direktorima najznačajnijih kulturnih ustanova, a 13. travnja u ime Vlade RH darovat će skulpturu Vaska Lipovca "Marko Marulić", koja će biti postavljena u Parque de las Esculturas u Providenciji, stoji u priopćenju Ministarstva.

U Argentini, Biškupić i argentinski ministar kulture Jose Nun 16. travnja potpisat će Program kulturne, prosvjetne i znanstvene suradnje za razdoblje od 2007. do 2010.

Istog dana u Museo Nacional de Arte Decorativo u Buenos Airesu bit će otvorena izložba "Hrvatska tradicijska kultura", koja će od 2. kolovoza biti postavljena i u Čileu.

Izložba je nastala na inicijativu Ministarstva kulture s ciljem predstavljanja hrvatske ruralne baštine i hrvatske tradicijske kulture, a na temelju etnološke i tradicijske literature te istraživanja i pretrage arhivske građe. Izložbu prati katalog s oko 800 stranica. Voditeljica projekta je Zorica Vitez.

Ministar će na Argentinskom vijeću za međunarodne odnose održati predavanje na temu "Hrvatska kulturna baština".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙