FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Poglavarstvo o Planu uređenja Gračani-Dolje, strategiji za osobe s invaliditetom..

ZAGREB, 5. travnja 2007. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su utvrdili konačni prijedlog odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja (DPU) Gračani-Dolje, gdje je predviđena i donja stanica buduće nove žičare te uređenje ostalih infrastrukturnih sadržaja na "ulazu" Park prirode Medvednica.
ZAGREB, 5. travnja 2007. (Hina) - Članovi zagrebačkog Gradskog poglavarstva danas su utvrdili konačni prijedlog odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja (DPU) Gračani-Dolje, gdje je predviđena i donja stanica buduće nove žičare te uređenje ostalih infrastrukturnih sadržaja na "ulazu" Park prirode Medvednica.

Ondje će biti izgrađena i podzemna javna garaža s ozelenjenim krovom i parkom, a uredit će se tramvajski i autobusni terminal s pratećim sadržajima.

"To je jedan od strateških gradskih projekata", istaknuto je na sjednici Poglavarstva i o njemu će konačnu odluku donijeti Gradska skupština.

Pročelnik Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša Ivica Fanjek je izvijestio da je nakon provedene javne rasprave, prihvaćeno 50 posto primjedbi građana koje su ugrađene u elaborat Plana.

Sadašnjim rješenjem predviđeno je da početna stanica žičare bude u Dolju, no pročelnik Gradskog ureda za strategijsko planiranje Slavko Dakić je na Poglavarstvu predložio da se u plan ugradi i mogućnost da početna stanica bude već na Mihaljevcu, no što mu je Fanjek odgovorio da se to može riješiti izmjenom i dopunom Detaljnog plana, ali da mora postojati tehničko rješenje.

"Obje opcije su otvorene", rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare navodeći da će početak gradnje žičare ovisiti o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa te izrazio uvjerenje da će to biti početkom 2008., a najkasnije u proljeće slijedeće godine.

Na Poglavarstvu je prihvaćen prijedlog Zagrebačke strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2007. do 2010., važnom za 10,3 posto Zagrepčana s invaliditetom, ali i za sve druge građane koje je, po riječima pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje Zvonimira Šostara, važno senzibilizirati za probleme njihovih sugrađana. "Radit ćemo na tome da ukinemo bilo kakvu diskriminaciju na temelju invaliditeta", rekao je Šostar i naveo da će Grad ponajprije pružati podršku neovisnom življenju osoba s invaliditetom te unaprijediti izvaninstitucionalne oblike potpore djeci s teškoćama u razvoju.

Šostar je najavio da će svi zagrebački umirovljenici, koji dobivaju novčanu pomoć grada, ovaj tjedan dobiti i 100 kuna uskrsnice.

Na sjednici je načelnik Policijske uprave zagrebačke Marijan Tomurad izvijestio o stanju i kretanju sigurnosnih pokazatelja i radu PUZ-a u 2006. i naglasio da je lani bilo 100 razbojstava manje nego u 2005., 100 ukradenih vozila manje i 10 manje smrtno stradalih u vozilima, a posebno je zadovoljan činjenicom što je zagrebačka policija razriješila dva najteža kaznena djela u novijoj hrvatskoj povijesti: dvostruko ubojstvo u Fini i ranjavanje Dragutina Golika Zmije dok je sprječavao pljačku Zagrebačke banke.

"U slijedećih pet godina želimo smanjiti stopu kriminaliteta ispod 20.000 kriminalnih djela", rekao je Tomurad, a gradonačelnik Bandić je ustvrdio da Grad ima "izuzetno dobru" suradnju s PUZ-om i ocijenio da se sigurnost u Zagrebu "može pisati velikim slovima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙