FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia Airlines grupa: dobit od 32,1 milijuna kuna

ZAGREB, 5. travnja 2007. (Hina) - Croatia Airlines grupa (CA) ostvarila je u 2006. godini neto dobit od 32,1 milijuna kuna, objavljeno je u izvješću o poslovanju CA grupe koje prenosi Zagrebačka burza.
ZAGREB, 5. travnja 2007. (Hina) - Croatia Airlines grupa (CA) ostvarila je u 2006. godini neto dobit od 32,1 milijuna kuna, objavljeno je u izvješću o poslovanju CA grupe koje prenosi Zagrebačka burza.

Prethodne, 2005. godine, CA grupa je poslovala s gubitkom od 21,9 milijuna kuna.

Uprava u komentaru poslovnog izvješća ističe da je ostvareni poslovni rezultat veći od planiranog za CA grupu 24 milijuna kuna, prvenstveno uslijed ostvarivanja veće neto dobiti od planirane u poslovanju Croatia Airlinesa.

Također se kaže da su bolji rezultati poslovanja Croatia Airlinesa ostvareni smanjenjem troškova financiranja refinanciranjem dugoročnih kredita te racionalizacijom i prilagodbom poslovanja i troškova jačanju konkurencije na zrakoplovnom tržištu.

Ukupni prihodi CA grupe u 2006. godini povećani su za 3,12 posto, na 1,52 milijarde kuna. Poslovni prihodi manji su za 4 posto u odnosu na prethodnu godinu, prvenstveno zbog manjih poslovnih prihoda Croatia Airlinesa. Razlog smanjenju je, tvrdi Uprava, promjena tržišnih uvjeta zbog sve većeg pritiska konkurencije na cijene zrakoplovnog prijevoza i pada prosječnih tarifa na tržištu.

Ukupni rashodi CA grupe za 2006. iznosili su 1,48 milijardi kuna i bili su za 0,54 posto manji od rashoda iz 2005. godine. Poslovni rashodi Croatia Airlines Grupe za 2006. godinu manji su za 0,4 posto.

Rashodi su manji u prvom redu zbog smanjenja troškova poslovanja Croatia Airlinesa. Ta tvrtka je, kaže se u komentaru, kroz racionalizaciju poslovanja, troškove poslovanja uspjela održati ispod ostvarenog nivoa prošle godine i u okvirima plana za tekuću godinu.

CA u floti ima 11 zrakoplova, koji su lani prevezli 1,57 milijuna putnika ili 1 posto više nego 2005., uz prosječnu 62 postotnu popunjenost kabine. Tereta je prevezeno 3.536 tona, što je 10 posto manje nego 2005. godine.

Uz Croatia Airlines članovi CA grupe su tvrtke Obzor putovanja, Amadeus Croatia i Pleso prijevoz.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙