FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski predsjednik oslobodit će britanske mornare

ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je izjavio da će osloboditi zarobljene britanske mornare, na što je već zahvalom reagirala Velika Britanija, javljaju agencije.
ZAGREB, 4. travnja 2007. (Hina) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u srijedu je izjavio da će osloboditi zarobljene britanske mornare, na što je već zahvalom reagirala Velika Britanija, javljaju agencije.

Prema Ahmadinedžadovim riječima, Britanci će biti oslobođeni "kao dar" Britaniji, javio je Reuters. Iranski je predsjednik ukorio Britaniju što nije "dovoljno hrabra" da prizna kako su mornari zalutali u iranske teritorijalne vode.

Ahmadinedžad je tu odluku objavio iznenada na dugačkoj novinskoj konferenciji. Reuters javlja kako je rekao da je spreman dati "dar" Britaniji, ali je odlikovao i mornaričke zapovjednike koji su 23. ožujka zarobili Britance.

Britanija je, javlja France Presse, pozdravila tu Ahmadinedžadovu odluku, rekla je glasnogovornica Downing Streeta.

"Pozdravljamo ono što je predsjednik rekao o oslobađanju naših petnaest ljudi. Sad još moramo ustanoviti što to točno znači kad su u pitanju način i vrijeme oslobađanja", rekla je glasnogovornica u uredu Tonyja Blaira.

Prema Ahmadinedžadovim riječima, zarobljenici će biti pušteni odmah nakon konferencije za novinare, kao "dar britanskom narodu".

Agencija dpa objavila je kako će skupina mornara i pripadnika kraljevskih marinaca biti odmah odvezena na aerodrom.

"Unatoč pravu na suđenje, mi ćemo pomilovati i osloboditi petnaestero britanskih mornara", rekao je na konferenciji za novinare koju su prenosile mnoge zemlje.

Cijena nafte odmah je pala za 50 centa.

Ahmadinedžad je još rekao kako je "tužan" što je Britanija povrijedila iransku granicu te kako bi morala smoći hrabrosti i priznati pogrešku.

"Bit će slobodni nakon ovoga sastanka i smiju se vratiti svojima", rekao je Ahmadinedžad.

Britanija i dalje tvrdi da su mornari bili u iračkim teritorijalnim vodama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙