FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 4. travnja

ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 4. travnja:
ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 4. travnja:

SOLIN/TROGIR - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor položit će temeljne kamene za stambene zgrade namijenjene hrvatskim ratnim vojnim invalidima i obiteljima smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Solinu i Trogiru. U Solinu će temeljni kamen za zgradu s 20 stanova položiti u naselju Čeprljinac (u 11 sati). U Trogiru će temeljni kamen za zgradu sa 68 stanova položiti u naselju Miševac (u 12,30 sati)

ZAGREB - Prijedlog strategije za izradu i razvoj nacionalnog kurikuluma koja odgovara na pitanja što, zašto i kako mijenjati da obrazovni sustav bude kvalitetniji i suvremeniji, bit će predstavljen u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa. Prijedlog će predstaviti predsjednica Vijeća za nacionalni kurikulum Dijana Vican, a uz ministra Dragana Primorca predstavljanju će nazočiti članovi Vijeća (Ministartsvo znanosti, obrazovanja i športa, Trg hrvatskih velikana 6, u 11 sati)

SPLIT - U okviru međunarodne vojne suradnje Hrvatske s NATO savezom u 2007. pet fregata NATO saveza iz Italije, Španjolske, Turske, Velike Britanije i razarač SAD-a dolazi u Split. U posjetu Hrvatskoj ratnoj mornarici i gradu Splitu, koji je organiziralo Veleposlanstvo SAD-a u Hrvatskoj, ova NATO-a grupa brodova bit će u pomorskoj bazi Lori do 9. travnja. Na razaraču USS Roosevelt u Sjevernoj luci održat će se ceremonija dodjele Medalje Ratne mornarice SAD-a časniku HRM, kapetanu fregate Milanu Žuniću (u 17 sati)

VIROVITICA - Proširena sjednica Eko-stožera Virovitičko-podravske županije o pojavi teških metala u mesu divljači na području slatinskog prigorja i obronaka Papuka. Na sjednici sudjeluju predstavnici nadležnih ministarstava poljoprivrede, zaštite okoliša, zdravstva i kulture, predstavnici zavoda za javno zdravstvo i za toksikologiju, Hrvatskog veterinarskog instituta i Veterinarskog ureda Virovitičko-podravske županije - ispostava Slatina. Nakon sjednice predviđene su izjave za novinare (zgrada Županije, Trg Ljudevita Patačića 1, početak u 11 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare HSS-a i HSLS-a na kojoj će predsjednici tih stranaka Josip Friščić i Đurđa Adlešić govoriti o zaštiti domaće strateške industrije (Središnjica HSS-a, Zvonimirova 17/III, u 12 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare DC-a na kojoj će predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt govoriti na temu: "Zašto Vlada po pitanju nekretnina popušta Sloveniji na štetu hrvatskih građana i nacionalnih interesa" te o drugim aktualnim političkim događajima (prostorije DC-a, Ilica 48/I, u 11 sati)

ZAGREB - Tema tribine Ministarstva kulture "Vrijeme za kulturu" ove srijede je zaštita i istraživanje arheološke baštine. Na tribini će govoriti tajnik Ministarstva kulture Jadran Antolović i glavni konzervator za arheološku baštinu Zoran Wiewegh (Runjaninova 2, u 11 sati)

ZAGREB - Matica hrvatska će na konferenciji za novinare predstaviti program ovogodišnjih Dana Matice hrvatske u Mostaru (Središnjica, Ulica Matice hrvatske 2, u 10 sati)

Dežurni urednici na Desku OSV Hrvatska:

ujutro: Jasna Nahtigal Lazarić

popodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙