FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokušaj nagodbe Nove TV i Operativne kompanije u četvrtak

ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Nesuglasice Nove TV i Operativne kompanije, tvrtke povezane s bivšim suvlasnikom te televizijske postaje Ivanom Ćaletom, pokušat će se riješiti mirnim putem, a prvi sastanak dogovoren je već za četvrtak, doznaje se od predstavnika obiju strana.
ZAGREB, 3. travnja 2007. (Hina) - Nesuglasice Nove TV i Operativne kompanije, tvrtke povezane s bivšim suvlasnikom te televizijske postaje Ivanom Ćaletom, pokušat će se riješiti mirnim putem, a prvi sastanak dogovoren je već za četvrtak, doznaje se od predstavnika obiju strana.

Dogovor je postignut nakon jutrošnjeg ulaska sudskog izvršitelja, policije, zaštitara i odvjetnika Operativne kompanije u prostorije Nove TV u zagrebačkom Remetincu, u namjeri da temeljem sudske odluke postave privremenog upravitelja i preuzmu poslovnu dokumentaciju Ćaletine tvrtke.

Po riječima jednog od odvjetnika Operativne kompanije Mate Matića, spor je pokrenut jer sadašnji vlasnik Nove TV nakon preuzimanja nije u potpunosti isplatio vrijednost Operativne kompanije. Riječ je o sestrinskoj tvrtki koja je za potrebe televizije kupovala program i prodavala oglasni prostor, a zajedno s Novom TV je prodana istom vlasniku.

Kako kupac u dogovorenom roku nije isplatio punu cijenu, odnosno nije ispoštovao članke ugovora, sud je prodavatelju vratio 75 posto udjela u tvrtki i imenovao privremenog upravitelja. Matić tvrdi i da su djelatnici Nove TV sustavno uzimali imovinu i dokumentaciju u vlasništvu Operativne kompanije, kako bi upravitelj prilikom stupanja na dužnost preuzeo manje vrijednu tvrtku.

Dodao je da su zbog toga razmišljali i o podizanju kaznenih prijava, od čega su odustali nakon današnjeg dogovora da će se spor u četvrtak pokušati riješiti mirnim putem, odnosno nagodbom.

Pokušaju postizanja dogovora mirnim putem potvrdila je i Nova TV, koja je na svojim internetskim stranicama izvijestila da su Operativnu kompaniju na sastanku zastupali Tadej Horžen i Neven Čičko, a Novu TV Marijan Jurenec.

Ističu, međutim, kako su jutros dopustili ulazak sudskog ovršitelja i odvjetnika u svoje prostorije, iako sudska odluka u ovom sporu nije bila pravomoćna, a i Operativna kompanija se ne nalazi na toj adresi.

Podsjećaju da je Nova TV od srpnja 2004. u vlasništvu međunarodne medijske grupe CME te da predstavnici bivših vlasnika od tada osporavaju vlasništvo nad Operativnom kompanijom.

Vrijednost kupoprodajnog ugovora nikada nije objavljen. U javnosti se najčešće nagađalo o iznosu od 24 milijuna eura, a prodaju Nove TV neki su mediji povezivali i s napadom na Ivana Ćaletu kojega je nepoznati napadač u prosincu 2003. u središtu Zagreba ranio u noge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙