FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 3. travnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 3. travnja 2007.(Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

LONDON - Američki milijarder Gregg Bemis, vlasnik tvrtke Cunard, nada se otkriću mnogih tajni koje još uvijek okružuju potonuće broda Lusitania, koji je potonuo kod južne obale Irske 7. svibnja 1915. nakon što ga je torpedom pogodila njemačka podmornica. Do sada je irsko ministarstvo kulture zabranjivalo približavanje olupini no Bemisu, iskusnom 78-godišnjem roniocu, sada je na Visokom sudu u Dublinu priznato pravo da istraži olupinu broda na dubini od sto metara. Bemis je kupoprodajni ugovor s osiguravajućom britanskom kućom potpisao 1968. a sada namjerava potrošiti još 4,5 milijuna eura na istraživanje olupine i uvjeren je da će ostvariti dobit. Dovoljno je snimiti film o istraživanju olupine i organizirati izložbu predmeta. No Bemisa najviše zanima rasvijetliti "tajne" broda: kako je mogao okomito potonuti za osamnaest minuta; je li krijumčario oružje i je li doista jedan bogati kolekcionar u kabini prvog razreda nosio slike Tiziana, Rubensa i Moneta?

PEKING - Jedan kineski restoran izdvojio je 75.000 dolara za golemu ribu-tigra, simbola sreće i zdravlja, objavili su u utorak državni mediji. Riba teška 48 kilograma ulovljena je u nedjelju uz obale Zhanjianga, u provinciji Guandong, prenosi agencija China News Service. "Restoran će, barem neko vrijeme, izložiti tu neobično veliku ribu. Duga je 1.75 metara, a ljuska joj se sjaji poput zlata", navodi agencija. Restoran ju je platio 75.000 dolara, što je niža cijena od početnih 103.500 dolara koliko su ribari tražili, no i to je čak tri puta više od rekordne cijene koja je za tu vrstu ribe plaćena prije tri godine. Nema sumnje da će za ribu, koja se u prijevodi s kineskog naziva "zlatna riba-tigar", vladati veliki interes i kada se ukusno pripremljena nađe na tanjuru, pišu mediji.

BERLIN - Dankinja čiji se sin zaključao u automobilu, odbijajući izaći van, posudila je policijsku sjekiru i razbila prozor, pokušavši natjerati mladića da promijeni mišljenje, izvijestila je policija. Glasnogovornik policije u Flensburgu rekao je kako se petnaestogodišnjak zaključao u majčinu automobilu nakon što je ona iz njega izašla s namjerom da obavi kupovinu te je odbio izaći i pridružiti joj se. "Gospođa je pozvala policiju tražeći pomoć", rekao je glasnogovornik, dodajući kako mladić ni policajcu nije želio otvoriti vrata, na što je majka posudila policajčevu sjekiru te njome razbila prozor. "To je prilično neuobična način rješavanja problema", zaključio je glasnogovornik policije, dodavši kako nije poznato zašto dječak nije želio izaći iz automobila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙