FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 31. ožujka

ZAGREB, 31. ožujka 2007. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 31. ožujka
ZAGREB, 31. ožujka 2007. (Hina) - Najava događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za subotu, 31. ožujka

ARŽANO - U Aržanu kod Imotskog obilježit će se 16. obljetnica pogibije prve žrtve u Domovinskom ratu - hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, kojeg su srpski teroristi ubili na Uskrs, 31. ožujka 1991. godine na Plitvicama. Izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) na čelu s ministrom Ivicom Kirinom, posjetit će obitelj poginulog hrvatskog policajca Josipa Jovića, te položit vijence na groblju u njegovom rodnom mjestu (u 10 sati). Sveta misa zadušnica za Josipa Jovića i sve poginule hrvatske branitelje služit će se u mjesnoj crkvi (u 11 sati), a na svečanoj akademiji u osnovnoj školi (u 12,15 sati) bit će uručena zahvalnica i pokloni za dugogodišnje sudjelovanje u obilježavanju obljetnice, a kojoj će nazočiti i predstavnici županijske vlasti.

ZAGREB - Tiskovna konferencija Zajednice udruga hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelj o optužnici Haaškog suda pod kvalifikacijom "zločinački pothvat". Zajednica udruga navodi kako se "optužnicom Haaškog suda, pod kvalifikacijom 'zločinački pothvat', dovode u pitanje temelji hrvatske države". Zajednica udruga hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelj ističe kako "želi hrvatskoj vlasti i hrvatskoj političkoj javnosti uputiti svoje zahtjeve i zatražiti odgovore, između ostalih, i na pitanje 'Tko su bili 'arhitekti' dostave lažnih transkripata o akciji Oluja ? " (Vlaška 87, u 12 sati).

VARAŽDIN - Svečanost ustoličenja mons. Josipa Mrzljaka za novog varaždinskog biskupa. Slavlje će započeti svečanom procesijom i ulaskom u katedralu Uznesenja BDM. Mons. Josipa Mrzljaka u službu varaždinskog biskupa uvest će zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić, a pročitat će se i bula pape Benedikta XVI. o imenovanju novog varaždinskog biskupa, nakon čega će biskup Mrzljak proći katedralnom lađom i blagosloviti okupljene vjernike. U nastavku euharistijskog slavlja homiliju će uputiti biskup Mrzljak, nakon čega će predstavnici 11 biskupijskih dekanata sudjelovati u molitvama vjernika i prinosu darova. Na kraju slavlja čestitke i dobrodošlicu uputit će predstavnici dijecezanskog klera, redovničkih zajednica i vjernika laika mjesne Crkve. (Katedrala Uznesenja BDM u 11 sati).

ZAGREB - Hrvatski helsinški odbor (HHO) organizira okrugli stol o temi "Poticanje procesa pomirenja u 'daytonskom trokutu' - Sposobnost za pomirenje: ksenofobija, šovinizam, govor mržnje u regiji, te načini borbe protiv njih", (Perkovčeva 2, u 10 sati).

CRIKVENICA - Izborna skupština Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske. Skupština se organizira u sklopu dvodnevnog stručnog savjetovanja za sindikalne povjerenike, članove sindikalnih tijela, ravnatelje i tajnike predškolskih ustanova (17 sati, hotel "Omorika").

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Dubravka Dadić

popodne: Srebrenka Parlov

navečer: Jasna Nahtigal Lazarić

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙