FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za petak, 30. ožujka

ZAGREB, 30. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 30. ožujka.
ZAGREB, 30. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak, 30. ožujka.

Zvjezdicom (*) je označen novi događaj za kojeg je najava došla nakon objavljivanja Najave događaja - Hrvatska - za petak, 30. ožujka.

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici si danas, posljednjega dana ovotjednog zasjedanja, trebali razmotriti Vladin prijedlog izmjena Zakona o poticanoj stanogradnji, na temelju kojih bi POS-ovi stanovi poskupjeli za 7,7 posto. Vlada, naime, predlaže povećanjem vrijednosti etalonske cijene građenja sa sadašnjih 10 na 20 posto, što znači da bi se cijena zemljišta mogla povećati za 70 eura - sa sadašnjih 70 na 140 eura po četvornom metru. Vlada obrazlaže da jedinice lokalne samouprave više nisu u mogućnosti osigurati zemljište za POS-ove stanove po niskim cijenama, za samo 70 eura po četvornom metru neto korisne površine stana, jer tako jeftinog zemljišta na tržištu više nema. Po Vladinoj računici, maksimalna prosječna cijena POS-ova stana poskupjela bi sa sadašnjih 910 na 980 eura po četvornom metru (u 9,30 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Primorsko-goranske stranke, Slavonsko-baranjske hrvatske stranke i Međimurskog demokratskog saveza o prijedogu dopune Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji kojim se predlaže smanjenje RTV pristojbe za umirovljenike (Hrvatski sabor, dvorana I. Kukuljevića u 9,30 sati)

JASENOVAC - Obilježavanje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomen mučenika- Žalosni petak. U svim župama Požeške biskupije spomenut će se žrtava totalitarnih sustava 20. stoljeća, nedužno ubijenih i progonjenih za vrijeme i nakon II. svjetskog rata pa do Domovinskog rata. Središnja molitvena postaja Požeške biskupije bit će u Jasenovcu. U župnoj crkvi će se služiti misa (u 18 sati), a nakon toga je predviđena pokornička procesija. Ove godine navršava se 65. obljetnica ubojstva svećenika iz Mariborske biskupije u jasenovačkom logoru, te će spomenuto euharistijsko slavlje predvoditi mariborski nadbiskup i metropolit Franc Kramberger i požeški biskup Antun Škvorčević.

POREČ - Svečana sjednica Skupštine Istarske županije u povodu Dana istarskog statuta. Na sjednici će biti uručena priznanja, odnosno Grb Istarske županije predsjedniku talijanske regije Veneto Giancarlu Galanu, bivšem predsjedniku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti pri Vijeću Europe Giovanniju di Stasiju, bivšem predsjedniku Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine Nenadu Čanku te predsjedniku Instituta regija Europe Franzu Schausbergeru (Istarska sabornica u 11,30 sati)

OSIJEK - Konferencija za novinare Osječko-baranjskog županijskog vijeća Hrvatske stranke prava. O aktualim temama govorit će predsjednik HSP-a Anto Đapić (HSP, Europske avenije 8, 10 sati)

RIJEKA - U nastavku suđenja šesterima optuženima u "slučaju Riječke banke" trebalo bi se održati ročište, iako novi vještak, nakon što su dva vještačenja o gubicima u toj banci proglašena nevaljanima, još nije odabran. Optužnica je podignuta u ožujku 2003., dorađena u prosincu 2004., a suđenje je počelo u travnju 2006. Svi optuženici brane se sa slobode, a izjavili su da se ne osjećaju krivima ni po jednoj točki optužnice (Županijski sud u 9 sati).

(*) CRIKVENICA - Javni prosvjed upozorenja radnika hotelijerske tvrtke "Jadran" d.d. na Trgu Stjepana Radića, u središtu Crikvenice (u 12 sati). Radnici "Jadran" okupit će se u 11 sati ispred zgrade Uprave, a odatle će krenuti na najavljeni prosvjed u podne na Trgu Stjepana Radića. Radnici pozivaju na što brže rješavanje statusa tvrtke koja već godinama posluje između stečaja i privatizacije, i to s gubicima većim od 370 milijuna kuna i zapošljava oko 300 radnika kojima duguje znatan dio novca, jer su osim banaka i dobavljača, i oni upisom u gruntovne knjige postali vjerovnici vlastite tvrtke. Većinski vlasnik, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), prije mjesec dana najavio je rješavanje teškoća nagomilanih u crikveničkom hotelijerskom dioničkom društvu "Jadran".

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙