FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 29. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.
ZAGREB, 29. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 21 sat.

KARLOVAC - U Zavodu za javno zdravstvo Karlovačke županije danas su djelatnici kriminalističke policije prikupljali nalaze i dokumente vezane uz rad Karlovačke pivovare kao dopunu kaznenoj prijavi za kazneno djelo protiv opće sigurnosti u slučaju stradavanja Zdravka Martinovića, 23. veljače, doznaje se od glasnogovornice PU karlovačke Tanje Petrić. Glasnogovornica Petrić je rekla da je današnji posao kriminalista u Zavodu isključivo vezan za kaznenu prijavu protiv Pivovare i pet odgovornih osoba te da nije ni u kakvoj vezi s nadzorom posebnoga povjerenstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Iako je jučer bilo najavljeno da će Ministarstvo danas donijeti rješenje kojim oduzima licencu laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo zbog propusta u dostavljanju rezultata analize vode, to se danas nije dogodilo .

KARLOVAC - U umjenom jezercu Luščiću u Karlovcu danas se oko 13 sati ponovno dogodio pomor ribe. Posljednji pomor bio je 21. ožujka, a pravi uzrok uginuća od tada još nije poznat, rekla je viša veterinarska inspektorica Karlovačke županije Branka Horvatić. I tada i danas po njezinom su nalogu poslani uzorci uginulih riba na Zavod za ribe zagrebačkog Veterinarskog fakulteta. Docentica na Zavodu Željka Matašin rekla je kako je moguće da su ribe uginule zbog iznimnog dotoka oborinskih voda od snijega i kiše koje su prethodile 21. ožujku, zbog čega je došlo do dizanja mulja koji se mogao uhvatiti na škrge i uzrokovati uginuće riba. Matušin je također rekla i kako je moguće da je uzrok uginuća trovanje nekim štetnim sastojkom iz jezerske vode, ali da bi to mogla reći tek kada bi imala analizu uzoraka vode.

ZAGREB - Ministarstvo obrane RH (MORH) priopćilo je danas - u vezi s napisima u medijima kako je nekadašnjem pripadniku srpskih paravojnih postrojba Ranku Lončareviću dodijeljen status hrvatskog branitelja - da je "prilikom automatske obrade podataka i spajanja s podacima baza MUP-a, u Ministarstvu obrane došlo do zamjene identiteta na osnovu pogrešnog matičnog broja". Ministarstvo obrane napominje da je do pogreške došlo početkom 90-tih godina, prilikom uspostave evidencije hrvatskih branitelja, kada je nadležni ured za obranu stvarnom hrvatskom branitelju greškom unio matični broj Ranka Lončarevića. Pogreška je uočena i ispravljena.

ZAGREB - Hrvatski je sabor na samom kraju današnjeg zasjedanja razmotrio izvješće o provedbi Zakona o pravu na pristup informacijama u 2006. godini. Činjenicu da je broj zahtjeva građana za informacijama s 20 tisuća 2004. smanjen na četiri tisuće u 2006. HDZ-ovi zastupnici protumačili su kao dokaz transparentnog rada institucija, a oporba, pak, smatra da su građani shvatili da nemaju koristi od slanja takvih zahtjeva, jer, tvrde, ne dobijaju nikakve podatke. Saborski klubovi popodne su u nastavku sjednice Hrvatskog sabora poduprli Vladin prijedlog da se 10. listopada proglasi Danom borbe protiv raka dojke.

KAŠTELA/SPLIT - Istražni sudac Županijskog suda u Splitu odredio je jednomjesečni pritvor nevjenčanim supružnicima iz Kaštela, osumnjičenima za zlostavljanje svojih šestero djece tijekom protekle dvije godine. Nevjenčani je par policija privela na temelju prijave Centra za socijalnu skrb. Neslužbeno se doznaje da je par djecu, osim što ih je brutalno tukao i zlostavljao, kažnjavao višednevnim zatvaranjem u šupu pokraj kuće te da su im uskraćivali hranu i piće.

ZAGREB - Inspekcija Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi koja je provela dvodnevnu inspekciju u Centru za rehabilitaciju "Fortica" u Kraljevici nije utvrdila da je bilo zlostavljanja mentalno retardirane djece. "Inspekcija je obavila razgovore sa svim djelatnicima, liječnicima i roditeljima štićenika centra, te pregledala djecu i nije utvrdila da je bilo koje dijete bilo zlostavljano, kao što u svojoj prijavi državnom odvjetništvu navode dvije bivše djelatnice centra", izjavio je danas pomoćnik ministra zdravstva Dragutin Keserica.

SPLIT - Protiv 48-godišnjeg većinskog vlasnika i predsjednika Nadzornog odbora jedne banke u stečaju, zajedno s još šest osoba, Policijska uprava splitsko-dalmatinska podnijela je posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da su počinili više kažnjivih djela kojima si je 48-godišnjak pribavio veću protupravnu imovinsku korist. Neslužbeno se doznaje da je riječ o većinskom vlasniku Alpe Jadran banke u stečaju Luki Jeriću iz Zagreba koji je na taj način banku i državni proračun oštetio za najmanje 70 milijuna kuna. Posebnim se izvješćem prvoosumnjičenog tereti za više zloporaba položaja i ovlasti te zloporabe u gospodarskom poslovanju, a ostali za pomaganje i poticanje na ta kažnjiva djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙