FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ugovor Lučke uprave Rijeka i ENT-a o isporuci opreme

ZAGREB, 29. ožujka 2007. (Hina) - Lučka uprava Rijeka i Ericsson Nikola Tesla sklopili su danas ugovor o isporuci sustava nadzora i upravljanja pomorskog prometa.
ZAGREB, 29. ožujka 2007. (Hina) - Lučka uprava Rijeka i Ericsson Nikola Tesla sklopili su danas ugovor o isporuci sustava nadzora i upravljanja pomorskog prometa.

Ugovorom, potpisanim u sklopu nastupa Lučke uprave Rijeka na Zagreb Transport Showu na Zagrebačkom velesajmu, dogovoreno je instaliranje, montaža i puštanje u pogon automatskog sustava identifikacije brodova, te sustava komunikacije između izdvojenih lokacija riječke luke.

Ugovor vrijedan 10 milijuna kuna potpisali su ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača i predsjednica Uprave Ericssona Nikole Tesle Gordana Kovačević.

Puštanje sustava u rad predviđeno je za kraj ove godine.

Ericsson Nikola Tesla projekt će realizirati s norveškim partnerom Konsberg Nortcontrol, a dio je Rijeka Gateway projekta kojim se iz zajma Svjetske banke financira modernizacija riječke luke i prometnog pravca prema srednjoj Europi. Dosad je u okviru Rijeka Gateway projekta potpisano 35 ugovora.

Novi sustav, koji se sastoji od radarske kontrole, komunikacijske veze, video nadzora i sustava meteorološko oceanografskih mjerenja, trebao bi znatno podignuti razinu kvalitete nadzora i kontrole pomorskog prometa u riječkom akvatoriju, u koji godišnje uplovljava 2.600 brodova

Riječ je o prvom takvom sustavu u Hrvatskoj, a nakon završetka projekta riječka luka raspolagat će s vrhunskom opremom koja će povećati sigurnost plovidbe i poslovne mogućnosti luke.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙