FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush podržava automobile na fleksibilni pogon

WASHINGTON, 27. ožujka 2007. (Hina/AP) - Američki predsjednik George W. Bush pozdravio je koristi vozila na fleksibilni pogon etanola i biodizela.
WASHINGTON, 27. ožujka 2007. (Hina/AP) - Američki predsjednik George W. Bush pozdravio je koristi vozila na fleksibilni pogon etanola i biodizela.

Na sastanku s proizvođačima automobila u ponedjeljak, Bush je kazao da će odlučnost vodećih predstavnika američke automobilske industrije u udvostručenju proizvodnje vozila na fleksibilan pogon pomoći u odmicanju od benzina i reduciranju američke ovisnosti o uvoznoj nafti.

"Radi se o izuzetno važnom tehnološkom proboju za ovu zemlju", kazao je Bush nakon inspekcije tri alternativna vozila. Želimo li reducirati uporabu benzina, potrošači moraju biti u poziciji donositi racionalne odluke, kazao je on.

Bush je pozvao Kongres na ubrzani rad na novom prijedlogu zakona koji predviđa obvezu korištenja 35 milijardi galona alternativnih goriva do 2017 ., te podizanje standarda ekonomičnosti goriva za automobile.

On se sastao s predsjednikom uprave i izvršnim direktorom General Motors Corp. Rickom Wagonerom, izvršnim direktorom Ford Motor Co. Alanom Mulallyijem, te izvršnim direktorom DaimlerChryslerove grupacije Chrysler Tomom LaSordom.

Razgovarali su o podršci razvoju vozila na fleksibilni pogon, nastojanjima usmjerenim na dobivanje etanola iz alternativnih izvora te vladinom prijedlogu smanjenja potrošnje plina za 20 posto u 10 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙