FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 27. ožujka

ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 27. ožujka.
ZAGREB, 27. ožujka 2007. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općega servisa vijesti (OSV) Hrvatska za utorak, 27. ožujka.

Zvjezdicom (*) su označeni novi događaji za koje je poziv stigao nakon emitiranja prve najave za utorak, 27. ožujka.

ZAGREB - Uoči nastavka 25. sjednice Hrvatskoga sabora sjednice će održati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa te četiri saborska odbora (Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

- Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa (9 sati, dvorana Stjepana Radića).

- Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (13 sati, dvorana Ivana Mažuranića).

- Odbor za zakonodavstvo (13 sati, dvorana Ante Starčevića).

- Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina (14 sati, dvorana bana Josipa Jelačića).

- Odbor za rad, socijalnu politiku i zdravstvo (15 sati, dvorana Ivana Kukuljevića).

PRELOG/SV. MARTIN NA MURI - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Prelog i Sv. Martin na Muri. U Prelogu će se susresti s predstavnicima Međimurske županije i grada Preloga (10 sati, Glavna 33). Potom će posjetiti Zavičajni muzej u Donjim Hrašćanima (12,15 sati), a u 13 sati susrest će se s predstavnicima općine Sv. Martin na Muri (zgrada općine).

ZAGREB - Premijer Ivo Sanader uručit će ključeve 17 vatrogasnih vozila predstavnicima lokalne uprave i samouprave. Riječ je Programu planske nabave vatrogasnih vozila hrvatske Vlade koji zajednički provode ministarstva financija i unutarnjih poslova a od prošle godine i Državna uprava za zaštitu i spašavanje kao tehnički nositelj provjere kvalitete i ispravnosti vozila prije preuzimanja i kao krovno tijelo sustava zaštite i spašavanja u zemlji. Programom, koji se provodi od 2003., predviđena je nabava 210 novih vatrogasnih vozila, a dosada su isporučena 92 (9,25 sati, Učilište vatrogastva i zaštite i spašavanja, Ksaverska cesta 107).

ZAGREB - Konferencija za novinare Kluba zastupnika Hrvatske stranke prava (HSP). O temi konferencije - interpelacija o radu Vlade Republike Hrvatske na privatizaciji Hrvatskih željeznica (HŽ) - govorit će zastupnici HSP-a Tonči Tadić i Pero Kovačević. (11 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6, dvorana Ivana Kukuljevića).

SPLIT - Svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Hrvatske ratne mornarice (HRM) između dosadašnjega zapovjednika viceadmirala Zdravka Karduma i komodora Ante Urlića. Svečanosti će nazočiti načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić i drugi visoki vojni i civilni dužnosnici (11 sati, plato za postrojavanje u Pomorskoj bazi HRM-a "Sveti Nikola", ratna luka Lora).

ZAGREB - Potpisivanje Sporazuma o poticajnim mjerama za upis u ustanove visokoga obrazovanja za hrvatske branitelje, hrvatske vojne invalide iz Domovinskoga rata te za djecu smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu 100-postotnih HRVI iz Domovinskoga rata koji su zbog težine posljedica rata dovedeni u neravnopravan položaj s ostalim kandidatima u pristupu visokom obrazovanju. Sporazum će potpisati potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor, državni tajnik za znanost i tehnologiju Dražen Vikić Topić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Aleksa Bjeliš (12 sati, Vlada Republike Hrvatske, Trg sv. Marka 2).

OPATIJA - Prva konferencija o sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj koju je organizirala Hrvatska gospodarska komora (HGK) kako bi olakšala proces prilagodbe Europskoj uniji i uvođenju novoga sustava sigurnosti hrane tzv. higijenskoga paketa koji se tiče nadzora svih vrsta hrane u svim stadijima. Na konferenciji će biti predstavljeni nacrti novih Zakona o hrani i Zakona o veterinarstvu. Konferenciju će otvoriti ministri poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva te zdravstva i socijalne skrbi Petar Čobanković i Neven Ljubičić te predsjednik HGK-a Nadan Vidošević (9,20 sati, Grand hotel 4 opatijska cvijeta).

ZAGREB - Okrugli stol "Zaštita novčarskih institucija" u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova na kojemu će se razgovarati o pravnom okviru za zaštitu novčarskih institucija u Republici Hrvatskoj, dosadašnjim iskustvima te načinima poboljšanja zaštitarske djelatnosti i obavljanja poslova osiguranja i pratnje novca, vrijednosnih papira i dragocjenosti. Prema najavama, otvorenju okrugloga stola nazočit će ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i ravnatelj policije Marijan Benko (12,30 sati, Hrvatska gospodarska komora, Rooseveltov trg 2).

ZAGREB - Početak saslušanja prvih svjedoka u istrazi protiv bivšega pomoćnika ministra obrane Vladimira Zagorca. U prva tri dana, odnosno od 27. do 29. ožujka, istražna sutkinja Erna Draženčić ispitat će, na prijedlog tužiteljstva, sve svjedoke osim njemačkoga trgovca oružjem Josefa Rothaichnera koji bi mogao biti ispitan preko videoveze. Uz Snježanu Šiprah i Hrvoja Petrača, kao svjedoci bi se trebali saslušati i bivša djelatnica Ministarstva financija Terezija Barbarić te bivši Zagorčev suradnik Josip Ferek (9,15 sati, Županijski sud, Trg Nikole Šubića Zrinskog 5).

ZAGREB - Svečano otvaranje Histrionskoga doma. Riječ je o novom zagrebačkom kazališnom prostoru u koji je za potrebe kazališne družine "Histrioni" preuređeno bivše kino "Apollo" prema projektu tima arhitekata studija 3LHD bez zadiranja u vanjski izgled postojeće zaštićene zgrade. Histrionski dom zajednički će otvoriti gradonačelnik Milan Bandić i i "najmlađi histrion" Josip Bobi Marotti. Radovi su počeli u prosincu 2005, a vrijednost investicije, zajedno s PDV-om, iznosi oko 30 milijuna kuna. (12 sati, Ilica 90).

ZAGREB - Dodjela Nagrade "Iso Velikanović" za najbolja ostvarenja u području književnoga prevodilaštva u Republici Hrvatskoj u 2006. (10 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

Dežurni urednici na Desku OSV-a Hrvatska :

ujutro - Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne - Milka Ćurković

navečer - Damir Margetić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

e-mail: hina@ hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙