FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

ZAGREB - Jutros su zbog potvrđene svinjske kuge, ili sumnje na tu bolest usmrćene svinje u dvorištima u Finjčevcu, Prološcu Donjem, Glini i na području Grada Zagreba, izvijestilo je danas Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva. Jutros je na području Grada Zagreba zbog opravdane sumnje na klasičnu svinjsku kugu, usmrćeno šest svinja. Nakon što je sinoć potvređena klasična svinjska kuga u Finjčevcu, u općini Sveti Petar Orehovec, u Koprivničko-križevačkoj županiji, jutros je eutanazirano 149 svinja. U Prološcu Donjem jutros je obavljena eutanazija u jednom dvorištu sa četiri svinje. Također je jučer poslije podne obavljena eutanazija u Glini u jednom gospodarstvu s četiri domaće svinje i jednom divljom, za koje je utvrđeno da su nelegalno kupljene iz Topolovca kod Siska.

SAMOBOR - U Samoboru je danas počeo 3. samoborski proljetni sajam, na kojem se predstavlja 60 izlagača na ukupno 48 štandova, a otvorila ga je potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Uz mnogobrojne gospodarstvenike na Samoborskom proljetnom sajmu sudjeluju i predstavnici udruga i zadruga hrvatskih branitelja koji predstavljaju svoj rad, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću. Program sajma bit će popraćen raznolikim kulturno-umjetničkim sadržajem te nastupima 11 kulturno-umjetničkih izvođača. Otvarajući sajam potpredsjednica Kosor zahvalila je svim sudionicima i poduzetnicama, te je podsjetila kako su u svim županijama otvoreni Hitro.hr uredi te da su do sada otvorene 284 poduzetničke zone, od planiranih 400.

OSIJEK - Na predstavljanju HNS-ova projekta "Novi hrvatski suverenitet" u Osijeku predsjednica stranke Vesna Pusić je rekla da je tradicionalno poimanje suvereniteta u posljednjih pola stoljeća relativizirano i danas ustupa mjesto nužnosti i obvezi države da uspostavi kontrolu nad instrumentima i polugama vlastitoga razvoja. Tradicionalna definicija suvereniteta, koja obuhvaća kontrolu teritorija, instrumenata nasilja - vojske i policije te pravo vlasti da u svojim granicama radi što hoće, iz mnogih razloga, kao što su Europska unija, NATO, Međunarodni sudovi, više nije primjenjiva, rekla je Pusić govoreći o tom projektu koji je u osječkom Dječjem kazalištu predstavljen u formi igrokaza.

ZAGREB - Predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) RH i Republičkog sindikata radnika Hrvatske (RSRH) održali su dva sastanka, 22. i 23. ožujka, na kojima je prihvaćeno osam zaključaka vezano za rad zaštitarskih službi, te je sindikat odlučio odgoditi prosvjed zaštitara, koji je bio najavljen za 28. ožujka ispred MUP-a, priopćeno je Republičkog sindikata radnika Hrvatske. U zaključcima, koje je na svojim internetskim stranicama prenio i MUP RH, navodi se kako je "MUP svjestan katastrofalnog socijalnog i sigurnosnog stanja radnika - zaštitara, te problema nelojalne konkurencije u zaštitarstvu" i "želi riješiti taj problem na najkvalitetniji mogući način". Najavljuje se i da će "MUP već slijedećeg tjedna pokrenuti proceduru izmjena i dopuna Zakona o privatnoj zaštiti, kojima će se omogućiti formiranje 'zaštitarske komore', na koju će biti prenesena većina javno-pravnih ovlasti iz domene zaštitarstva".

ZAGREB - U povodu Dana narcisa, na Cvjetnom trgu i u centru Kaptol u Zagrebu danas se održava dobrotvorna akcija, čiji je prihod namijenjen pomoći ženama oboljelim od raka dojke. U akciju prodaje cvijeća uključila se i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadrnaka Kosor, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te brojne osobe iz javnog i političkog života. U Centru Kaptol danas je organizirana i tribina "Znanjem protiv raka dojke", na kojoj su liječnici odgovarali na pitanja zainteresiranih.

OPATIJA - Četvrti međunarodni frizerski festival "Hairstyle news 2007." na kojemu će sudjelovati oko 1300 domaćih i inozemnih frizera te 36 izlagača proizvoda i usluga za frizerske salone počeo je danas u Opatiji. Po riječima direktora festivala Denisa Vidovića, ta dvodnevna manifestacija okuplja frizere, frizerske tvrtke i njihove poslovne suradnike s ciljem razmjene ideja i informacija, upoznavanja s novim trendovima i sklapanja poslovne suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙