FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ponedjeljak izbor glavnog ravnatelja HRT-a

ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) u ponedjeljak bi trebalo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a, između 11 kandidata koji su ispunili uvjete predviđene javnim natječajem.
ZAGREB, 24. ožujka 2007. (Hina) - Programsko vijeće Hrvatske radiotelevizije (HRT) u ponedjeljak bi trebalo izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a, između 11 kandidata koji su ispunili uvjete predviđene javnim natječajem.

Prije tajnog glasovanja svi kandidati Vijeću će u deset minuta moći izložiti svoj program te još 20 minuta odgovarati na pitanja.

Da bi netko od kandidata bio izabran za glavnog ravnatelja HRT-a mora dobiti najmanje osam glasova, od ukupno 11 članova Programskog vijeća HRT-a.

Za nasljednika Mirka Galića, koji je nacionalnu radioteleviziju vodio od 2000. godine, javila su se 22 kandidata, od kojih je 11 ispunilo uvjete javnog natječaja.

Od 11 kandidata čije su prijave ispunile uvjete natječaja, četvorica dolaze s HRT-a.

To su dosadašnji Galićev pomoćnik Vanja Sutlić, savjetnik glavnog ravnatelja za reorganizaciju Ante Rončević, urednik i voditelj Programa za inozemstvo Branimir Ježić i dugogodišnji novinar i urednik Sportskog i Informativnog programa HTV-a Nikola Kristić.

U uži izbor još su ušli Andrea Feldman, Vjekoslav Krsnik, Nikša Sviličić, Davor Kovačević, Mile Pešorda, Marijan Kostrenčić i Darko Staklenac.

Menadžer i pravnik Marijan Kostrenčić predsjednik je Nadzornog odbora VIPneta, Večernjeg lista, HOK-osiguranja i General turista te član nadzornih odbora INGRA-e i Tiska.

Najstariji od svih kandidata, Vjekoslav Krsnik, bivši je glavni urednik Hine, a sada je slobodni novinar, dok je jedina kandidatkinja, povjesničarka Andreja Feldman, nekadašnja direktorica Soroseva instituta Otvoreno društvo.

Nikša Sviličić direktor je poslovne škole Proactiva, dok Davor Kovačević, bivši direktor Zagrebačkih kinematografa, vodi privatnu tvrtke za poslovno savjetovanje.

Pisac i publicist, Mile Pešorda, radio je kao savjetnik u ministarstvima kulture i vanjskih poslova. Darko Staklenac radio je u marketingu više tvrtki, a danas radi u agenciji za obnovu osječke Tvrđe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙