FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peruanska diva Susana Baca gostuje u Zagrebu 3. travnja

ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Peruanska pjevačica Susana Baca nastupit će u klubu Aquarius u utorak, 3. travnja, najavljeno je iz zagrebačke Multikulture.
ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Peruanska pjevačica Susana Baca nastupit će u klubu Aquarius u utorak, 3. travnja, najavljeno je iz zagrebačke Multikulture.

Susana Baca jedna je od najvećih latinoameričkih diva i najcjenjenijih World Music izvođačica. Ona na suvremen način koristi bogatstvo Afro-peruanske glazbene kulture i tradicije, a njezini obožavatelji kažu da svojim glasom "liječi i najutučenije duše".

Bacu je svijetu otkrio David Byrne, bivši vođa Talking Headsa, koji je njezinu izvedbu balade "Maria Lando" o teškom životu radnika Trećeg svijeta uvrstio na kompilaciju "The Soul of Black Peru".

Ubrzo je stigla do vrha World Music scene u rangu legendarnih diva kao što su Omara Portuondo ili Cesaria Evora, s kojom dijeli običaj "bosonogog nastupa" na pozornici.

Baca pripada crnačkoj manjini u Peruu (oko dva posto), a njezine pjesme uglavnom govore o tlačenju i patnjama bivših robova afričkog podrijetla.

Koristeći raznolikost ritmova i interpretacije, elemente jazza, južnoameričke glazbe i valcera stvorila je jedinstven zvuk po kojem je prepoznaju i cijene u cijelom svijetu.

Na svojem posljednjem albumu "Travesias" iz 2006. godine, koji je izdala Byrneova kuća Luaka Bop, pjevala je zajedno s čuvenim brazilskim glazbenikom Gilbertom Gilom, a pjesmu "Volcano" Damiena Ricea otpjevala je na engleskom jeziku.

Nominirana je za BBC Radio 3 World Music Award zajedno sa Cesariom Evorom i Omarom Portuondo, a dobitnica je nagrade Grammy za najbolji folk album "Lamento Negro" 2002. godine.

Baca je trebala gostovati u Hrvatskoj još 2004. godine, no tada je v.d. ravnatelja Studentskog centra Niko Vidović jednostrano otkazao njezin koncert.

Menadžment peruanske umjetnice nakon toga je podnio tužbu radi naknade štete, ali predmet je još uvijek na Općinskom sudu u Zagrebu gdje se čeka na održavanje ročišta.

Cijene ulaznica za koncert iznose 90 kuna u pretprodaji (Aquarius CD shop, Varšavska 5) i 110 kuna na ulazu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙