FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Snijeg otežava promet

ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Na većini glavnih cesta promet je srednje gust, a snijeg je usporio i otežao promet, javio je HAK.
ZAGREB, 20. ožujka 2007. (Hina) - Na većini glavnih cesta promet je srednje gust, a snijeg je usporio i otežao promet, javio je HAK.

Stoga je uvedena zabrana za vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i za priključna vozila na državnim cestama D 1 od Karlovca do Slunja, D 3 od Zdihova do Kupjaka i D 23 Žuta Lokva-Vratnik-Senj. Na dionici autoceste A1 Zagreb-Split od Otočca do tunela Sveti Rok brzina je ograničena na 40 km/h zbog mokrog i skliskog kolnika od snijega, a mjestimice ima i magle.

Na autocesti A 6 Rijeka-Zagreb od 6:40 promet je normaliziran i autocesta je otvorena sva vozila.

Također zbog snježnih padalina obavezna je zimska oprema i na snazi je zabrana prometovanja za priključna vozila na cestama kroz Gorski kotar: D32 Delnice-Mrkopalj; D42 Stubica-Ogulin Hreljinski; D203 Brod Na Kupi-Delnice; D305 Parg-Čabar; D501 Oštrovica-Meja i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području G. Jelenja, Vrbovskog, Čabra i Delnica te u Istri, okolica Buzeta, i na Žumberačkom i Samoborskom gorju.

Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema gužvi ni čekanja. Normaliziran je promet teretnih vozila na GP sa Slovenijom.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu je trajektna linija Sumartin-Makarska.

Do 1. lipnja, trajekt Zadar-Ancona-Zadar, isplovljava iz luke Gaženica, umjesto s poluotoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙