FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 19. ožujka

ZAGREB, 18. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. ožujka.
ZAGREB, 18. ožujka 2007. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. ožujka.

ZAGREB - Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2007. godinu na konferenciji za novinare predstavit će ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić (13,00 sati Ministrstvo gospodarstva, Vukovarska 78).

ZAGREB - Poslovodstvo Hrvatske poštanske banke (HPB) na konferenciji za novinare predstavit će poslovne rezultate za 2006. godinu te planove za ovu godinu (11,00 sati, HPB, Jurišićeva 4/I).

KOPRIVNICA - T - Hrvatski Telekom i Grad Koprivnica predstavit će cjelovito telekomunikacijsko rješenje kojim će Grad Koprivnica uz pomoć T-HT-a omogućiti svojim građanima besplatno korištenje Interneta na gradskim lokacijama te međusobno povezivanje svih poslovnih subjekata u sklopu grada u jednu cjelinu. Time će Koprivnica postati jedinstveni "e-Grad" u Hrvatskoj (10,00 sati, Gradsko poglavarstvo, Trg bana Josipa Jelačića 7/II).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Hrvatske obrtničke komore (HOK) bit će predstavljen projekt stvaranja Obrtničke štedne banke. Skupština predstavnika Zanatske štedno kreditne zadruge Zagreb donijela je početkom ožujka odluku o preoblikovanju u Obrtničku štednu banku. Ujedno je ponuđeno da se 16 obrtničkih štedno-kreditnih zadruga, koje su članice Grupacije obrtničkih štedno kreditnih zadruga pri HOK-u, s njom spoje i na taj način preoblikuju u Obrtničku štednu banku. (10,30 sati, HOK, Ilica 49/II).

ačića 7/II).

ZAGREB - Prijedlog novog zakona veterinarstvu predviđa niz novina, kao što su uvođenje novih, suvremenih mjera kontrole bolesti životinja te utvrđivanje zdravstvenog statusa životinja na razini stada, gospodarstva, regije ili države u odnosu na određenu bolest. Zakon stvara i pretpostavke za usvajanje novog sustava sigurnosti hrane, tzv. higijenskog paketa, istaknuo je ministar poljoprivrede Petar Čobanković na sjednici Vlade s koje je prije desetak dana prijedlog i upućen u hitnu saborsku proceduru. Tzv. higijenski paket se u zemljama Europske unije (EU) počeo primjenjivati početkom 2006., a taj sustav u središte odgovornosti za sigurnost hrane i hrane za životinje postavlja prije svega subjekte u poslovanju s hranom odnosno hranom za životinje i posjednike životinja. Uvode se sustavi samokontrole, te se u skladu s procjenom rizika određuju i načini i frekvencije kontrole.

ZAGREB - Robna razmjena gospodarstva Grada Zagreba s inozemstvom u 2006. godini iznosila je 16,27 milijardi dolara, pri čemu je izvoz iznosio 3,83 milijarde dolara, a uvoz 12,45 milijardi dolara, prethodni su podaci Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog poglavarstva. Saldo robne razmjene Grada Zagreba s inozemstvom u 2006. godini tako je zabilježio 'minus' od 8,62 milijarde dolara. U odnosu na 2005. godinu, zagrebački izvoz povećan je za 18,6 posto, a uvoz za 17 posto. Najveća izvozna tržišta za zagrebačko gospodarstvo u prošloj godini bile su Bosna i Hercegovina s vrijednošću izvoza od 776,22 milijuna dolara i Italija u koju je izvezeno roba i usluga u vrijednosti 744,54 milijuna dolara. Među prvih pet zemalja još su Slovenija (283,92 milijuna dolara), Njemačka (257,86 milijuna dolara) te Srbija i Crna Gora (254 milijuna dolara).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙